Sos gratin I przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos gratin I

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

20 gramów

1 szklanka

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka rozdrobnij.

Krok 2

Kapary opłukaj, a miętę posiekaj.

Krok 3

Białka połącz z majonezem, śmietaną, kaparami i miętą.

Krok 4

Dodaj pieprz oraz sól i wymieszaj dokładnie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos gratin I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos gratin I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos gratin I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos gratin I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos gratin I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos gratin I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos gratin I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos gratin I - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Oponki Ptysiowe
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej