
Składniki
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
20 gramów
1 szklanka
1 łyżka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białka rozdrobnij.
Krok 2
Kapary opłukaj, a miętę posiekaj.
Krok 3
Białka połącz z majonezem, śmietaną, kaparami i miętą.
Krok 4
Dodaj pieprz oraz sól i wymieszaj dokładnie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej