Sos serdelowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

34

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 szklanka

null

null

1 łyżeczka

1 łyżka

2 sztuki

1 szklanka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekaj. Zeszklij na maśle.

Krok 2

Dodaj liść laurowy, cukier.

Krok 3

Posiekaj sardele i dodaj do cebuli. Wlej bulion Knorr i duś 10 minut.

Krok 4

Z masła i mąki zrób zasmażkę i zagęść nią sos.

Krok 5

Lekko ostudź i przetrzyj przez sito. Dodaj wino i wymieszaj z żółtkami i podgrzej.

Krok 6

Przypraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos serdelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos serdelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos serdelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos serdelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos serdelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos serdelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos serdelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
10 osób ogląda przepis:
Ciasto kokosowe
czas przygotowania
75 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej