Sos serdelowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos serdelowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

null

null

1 łyżeczka

1 łyżka

0.5 szklanki

2 sztuki

1 szklanka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekaj. Zeszklij na maśle.

Krok 2

Dodaj liść laurowy, cukier.

Krok 3

Posiekaj sardele i dodaj do cebuli. Wlej bulion Knorr i duś 10 minut.

Krok 4

Z masła i mąki zrób zasmażkę i zagęść nią sos.

Krok 5

Lekko ostudź i przetrzyj przez sito. Dodaj wino i wymieszaj z żółtkami i podgrzej.

Krok 6

Przypraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos serdelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos serdelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos serdelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos serdelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos serdelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos serdelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos serdelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos serdelowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej