
Składniki
1 sztuka
1 szklanka
null
null
1 łyżeczka
1 łyżka
0.5 szklanki
2 sztuki
1 szklanka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno posiekaj. Zeszklij na maśle.
Krok 2
Dodaj liść laurowy, cukier.
Krok 3
Posiekaj sardele i dodaj do cebuli. Wlej bulion Knorr i duś 10 minut.
Krok 4
Z masła i mąki zrób zasmażkę i zagęść nią sos.
Krok 5
Lekko ostudź i przetrzyj przez sito. Dodaj wino i wymieszaj z żółtkami i podgrzej.
Krok 6
Przypraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej