
Składniki
1 sztuka
1 szklanka
null
null
1 łyżeczka
1 łyżka
0.5 szklanki
2 sztuki
1 szklanka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno posiekaj. Zeszklij na maśle.
Krok 2
Dodaj liść laurowy, cukier.
Krok 3
Posiekaj sardele i dodaj do cebuli. Wlej bulion Knorr i duś 10 minut.
Krok 4
Z masła i mąki zrób zasmażkę i zagęść nią sos.
Krok 5
Lekko ostudź i przetrzyj przez sito. Dodaj wino i wymieszaj z żółtkami i podgrzej.
Krok 6
Przypraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej