Sos serdelowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos serdelowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

null

null

1 łyżeczka

1 łyżka

0.5 szklanki

2 sztuki

1 szklanka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekaj. Zeszklij na maśle.

Krok 2

Dodaj liść laurowy, cukier.

Krok 3

Posiekaj sardele i dodaj do cebuli. Wlej bulion Knorr i duś 10 minut.

Krok 4

Z masła i mąki zrób zasmażkę i zagęść nią sos.

Krok 5

Lekko ostudź i przetrzyj przez sito. Dodaj wino i wymieszaj z żółtkami i podgrzej.

Krok 6

Przypraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos serdelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos serdelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos serdelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos serdelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos serdelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos serdelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos serdelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos serdelowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej