
Składniki
1 sztuka
1 szklanka
null
null
1 łyżeczka
1 łyżka
0.5 szklanki
2 sztuki
1 szklanka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno posiekaj. Zeszklij na maśle.
Krok 2
Dodaj liść laurowy, cukier.
Krok 3
Posiekaj sardele i dodaj do cebuli. Wlej bulion Knorr i duś 10 minut.
Krok 4
Z masła i mąki zrób zasmażkę i zagęść nią sos.
Krok 5
Lekko ostudź i przetrzyj przez sito. Dodaj wino i wymieszaj z żółtkami i podgrzej.
Krok 6
Przypraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej