Kieszonki schabowe z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kieszonki schabowe z pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

27 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

253 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

200 gramów

150 mililitrów

100 gramów

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój schab na centymetrowej grubości plastry. Zrób w każdym z nich głębokie nacięcie z boku, tworząc kieszonkę.

Kieszonki schabowe z pieczarkami - Krok 1

Krok 2

Pokrój pieczarki na kawałki, podsmaż przez ok. 3 minuty na 2 łyżkach oleju, po czym napełnij nimi kieszonki.

Kieszonki schabowe z pieczarkami - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj Sos Śmietanowy z zielonym pieprzem Knorr z wodą i śmietaną.

Kieszonki schabowe z pieczarkami - Krok 3

Krok 4

Ułóż kieszonki w naczyniu żaroodpornym i zalej gotowym sosem. Piecz pod przykryciem w piekarniku przez ok. 20 minut.

Kieszonki schabowe z pieczarkami - Krok 4

Krok 5

Następnie zdejmij przykrycie, posyp startym serem, zapiecz ser na złoty kolor.

Kieszonki schabowe z pieczarkami - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kieszonki schabowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kieszonki schabowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kieszonki schabowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kieszonki schabowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kieszonki schabowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kieszonki schabowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kieszonki schabowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kieszonki schabowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej