
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
200 gramów
150 mililitrów
100 gramów
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój schab na centymetrowej grubości plastry. Zrób w każdym z nich głębokie nacięcie z boku, tworząc kieszonkę.

Krok 2
Pokrój pieczarki na kawałki, podsmaż przez ok. 3 minuty na 2 łyżkach oleju, po czym napełnij nimi kieszonki.

Krok 3
Wymieszaj Sos Śmietanowy z zielonym pieprzem Knorr z wodą i śmietaną.

Krok 4
Ułóż kieszonki w naczyniu żaroodpornym i zalej gotowym sosem. Piecz pod przykryciem w piekarniku przez ok. 20 minut.

Krok 5
Następnie zdejmij przykrycie, posyp startym serem, zapiecz ser na złoty kolor.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Menu ze Smakiem Sos śmietanowy z zielonym pieprzem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kieszonki schabowe z pieczarkami
Jeżeli szukasz alternatywny dla tradycyjnego kotleta, to poznaj naszą recepturę, dzięki której przyrządzisz soczyste kieszonki schabowe z piekarnika z kremowym sosem. Sprawdź listę składników, wskazówki krok po kroku i rozpocznij kulinarne działania. Wystarczy godzina, by kieszonki schabowe z pieczarkami z piekarnika pojawiły się na Twoim talerzu.
Dla kogo?
Dla wszystkich fanów mięs w różnych wariantach oraz osób, które nie lubią zbyt skomplikowanych receptur. Aby przyrządzić kieszonki schabowe z pieczarkami, będziesz potrzebować zaledwie sześciu składników. Prosto, szybko i smacznie! Skusisz się?
Na jaką okazję?
Jeżeli masz w planach wyprawienie większego przyjęcia, to nasza receptura będzie strzałem w dziesiątkę. Przygotowane przez nas proporcje wystarczą na 4 porcje, ale śmiało możesz zwiększyć liczbę składników i zrobić danie dla większej liczby gości. Zadowolenie gwarantowane!
Czy wiesz, że?
Kieszonki schabowe przyrządzisz bez najmniejszego problemu. Pokrój schab na centymetrowej grubości plastry. Zrób w każdym z nich głębokie nacięcie z boku, tworząc kieszonkę. Wypełnij ją podsmażonymi pieczarkami, a później zalej gotowym sosem Knorr. Wszystkie wskazówki znajdziesz powyżej.
Dla urozmaicenia:
Zastanów się, z czym zaserwujesz kieszonki ze schabu. Mogą być to pieczone lub gotowane ziemniaki, ryż lub mączne przysmaki, np. kluski. Po spróbowaniu naszej receptury koniecznie napisz nam w komentarzu swoją opinię. Czy wszystko Ci smakowało, a możesz masz jakieś sugestie jak jeszcze ulepszyć przepis?