
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
200 gramów
150 mililitrów
100 gramów
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój schab na centymetrowej grubości plastry. Zrób w każdym z nich głębokie nacięcie z boku, tworząc kieszonkę.

Krok 2
Pokrój pieczarki na kawałki, podsmaż przez ok. 3 minuty na 2 łyżkach oleju, po czym napełnij nimi kieszonki.

Krok 3
Wymieszaj Sos Śmietanowy z zielonym pieprzem Knorr z wodą i śmietaną.

Krok 4
Ułóż kieszonki w naczyniu żaroodpornym i zalej gotowym sosem. Piecz pod przykryciem w piekarniku przez ok. 20 minut.

Krok 5
Następnie zdejmij przykrycie, posyp startym serem, zapiecz ser na złoty kolor.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Menu ze Smakiem Sos śmietanowy z zielonym pieprzem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kieszonki schabowe z pieczarkami
Pokrój schab na centymetrowej grubości plastry. Zrób w każdym z nich głębokie nacięcie z boku, tworząc kieszonkę.