Kieszonki schabowe z piekarnika z pieczarkami | Przepisy.pl pixel

Kieszonki schabowe z pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
27 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

266 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

200 gramów

150 mililitrów

100 gramów

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój schab na centymetrowej grubości plastry. Zrób w każdym z nich głębokie nacięcie z boku, tworząc kieszonkę.

Kieszonki schabowe z pieczarkami - Krok 1

Krok 2

Pokrój pieczarki na kawałki, podsmaż przez ok. 3 minuty na 2 łyżkach oleju, po czym napełnij nimi kieszonki.

Kieszonki schabowe z pieczarkami - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj Sos Śmietanowy z zielonym pieprzem Knorr z wodą i śmietaną.

Kieszonki schabowe z pieczarkami - Krok 3

Krok 4

Ułóż kieszonki w naczyniu żaroodpornym i zalej gotowym sosem. Piecz pod przykryciem w piekarniku przez ok. 20 minut.

Kieszonki schabowe z pieczarkami - Krok 4

Krok 5

Następnie zdejmij przykrycie, posyp startym serem, zapiecz ser na złoty kolor.

Kieszonki schabowe z pieczarkami - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kieszonki schabowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kieszonki schabowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kieszonki schabowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kieszonki schabowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kieszonki schabowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kieszonki schabowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kieszonki schabowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kieszonki schabowe z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kieszonki schabowe z pieczarkamiKieszonki schabowe z pieczarkami

Jeżeli szukasz alternatywny dla tradycyjnego kotleta, to poznaj naszą recepturę, dzięki której przyrządzisz soczyste kieszonki schabowe z piekarnika z kremowym sosem. Sprawdź listę składników, wskazówki krok po kroku i rozpocznij kulinarne działania. Wystarczy godzina, by kieszonki schabowe z pieczarkami z piekarnika pojawiły się na Twoim talerzu. 

Dla kogo?

Dla wszystkich fanów mięs w różnych wariantach oraz osób, które nie lubią zbyt skomplikowanych receptur. Aby przyrządzić kieszonki schabowe z pieczarkami, będziesz potrzebować zaledwie sześciu składników. Prosto, szybko i smacznie! Skusisz się?

Na jaką okazję?

Jeżeli masz w planach wyprawienie większego przyjęcia, to nasza receptura będzie strzałem w dziesiątkę. Przygotowane przez nas proporcje wystarczą na 4 porcje, ale śmiało możesz zwiększyć liczbę składników i zrobić danie dla większej liczby gości. Zadowolenie gwarantowane!

Czy wiesz, że?

Kieszonki schabowe przyrządzisz bez najmniejszego problemu. Pokrój schab na centymetrowej grubości plastry. Zrób w każdym z nich głębokie nacięcie z boku, tworząc kieszonkę. Wypełnij ją podsmażonymi pieczarkami, a później zalej gotowym sosem Knorr. Wszystkie wskazówki znajdziesz powyżej.

Dla urozmaicenia:

Zastanów się, z czym zaserwujesz kieszonki ze schabu. Mogą być to pieczone lub gotowane ziemniaki, ryż lub mączne przysmaki, np. kluski. Po spróbowaniu naszej receptury koniecznie napisz nam w komentarzu swoją opinię. Czy wszystko Ci smakowało, a możesz masz jakieś sugestie jak jeszcze ulepszyć przepis?