Składniki
400 gramów
1 opakowanie
200 gramów
150 mililitrów
100 gramów
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój schab na centymetrowej grubości plastry. Zrób w każdym z nich głębokie nacięcie z boku, tworząc kieszonkę.
Krok 2
Pokrój pieczarki na kawałki, podsmaż przez ok. 3 minuty na 2 łyżkach oleju, po czym napełnij nimi kieszonki.
Krok 3
Wymieszaj Sos Śmietanowy z zielonym pieprzem Knorr z wodą i śmietaną.
Krok 4
Ułóż kieszonki w naczyniu żaroodpornym i zalej gotowym sosem. Piecz pod przykryciem w piekarniku przez ok. 20 minut.
Krok 5
Następnie zdejmij przykrycie, posyp startym serem, zapiecz ser na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Menu ze Smakiem Sos śmietanowy z zielonym pieprzem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej