
Składniki
250 gramów
null
null
null
3 szklanki
null
1 pęczek
1 pęczek
3 łyżeczki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafior umyj i rozdziel na różyczki zalej wodą wymieszaną z odrobiną soku cytrynowego i odstaw na 20 minut. Osącz.
Krok 2
Ziemniaki obierz i pokrój w kosteczkę.
Krok 3
2 szklanki mleka zagotuj razem z 2 szklankami wody, dodaj przyprawy, posiekane warzywa i gotuj do miękkości.
Krok 4
Zestaw z ognia, zmiksuj. Dopraw do smaku.
Krok 5
Wymieszaj z posiekaną natką pietruszki i koperkiem, dolej resztę mleka. Rozłóż na talerze, każdy udekoruj płatkiem masła i zieleniną.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























