Smaczna zupa kalafiorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczna zupa kalafiorowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

null

null

null

3 szklanki

null

1 pęczek

1 pęczek

3 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafior umyj i rozdziel na różyczki zalej wodą wymieszaną z odrobiną soku cytrynowego i odstaw na 20 minut. Osącz.

Krok 2

Ziemniaki obierz i pokrój w kosteczkę.

Krok 3

2 szklanki mleka zagotuj razem z 2 szklankami wody, dodaj przyprawy, posiekane warzywa i gotuj do miękkości.

Krok 4

Zestaw z ognia, zmiksuj. Dopraw do smaku.

Krok 5

Wymieszaj z posiekaną natką pietruszki i koperkiem, dolej resztę mleka. Rozłóż na talerze, każdy udekoruj płatkiem masła i zieleniną.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczna zupa kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczna zupa kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczna zupa kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczna zupa kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczna zupa kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczna zupa kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczna zupa kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczna zupa kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej