PRZEPISY.PL
Bigos wegetariański - autor: przepisy.pl

Bigos wegetariański

  • 90
  • 4
  • Łatwe
  • 0
143
osoby dodały do Mniamlisty
143
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • śliwki węgierki200 g
  • pieczarki10 szt
  • świeże pomidory5 szt
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr
    1 szt
  • ziele angielskie5 szt
  • liść laurowy4 szt
  • duża główka kapusty1 szt
  • cebula biała1 szt
  • ząbek czosnku3 szt
  • papryka czerwona1 szt
  • papryka zielona1 szt
  • koperek1 pęczek
  • kminek1 łyżeczka
  • czerwone wino0.5 szt
  • ostra papryka mielona1 łyżeczka
  • kostka masła0.5 szt
Bigos wegetariański – krok 1

Krok 1

Kapustę pokrój w kostkę, a następnie ugotuj w wodzie z dodatkiem liścia laurowego i zielna angielskiego.
Bigos wegetariański – krok 2

Krok 2

Dodaj do kapusty kostkę Knorr i gotuj do miękkości.
Bigos wegetariański – krok 3

Krok 3

Na maśle, w rondlu, podduś cebulę pokrojoną w piórka oraz posiekany czosnek.
Bigos wegetariański – krok 4

Krok 4

Dodaj oczyszczone i pokrojone w kostkę papryki i cząstki pieczarek. Dodaj kawałki pomidorów i cząstki śliwek. Duś przez kilka minut.
Bigos wegetariański – krok 5

Krok 5

Do duszonych warzyw dodaj odcedzoną kapustę. Dopraw kminkiem i ostrą papryką
Bigos wegetariański – krok 6

Krok 6

Wlej czerwone wino i duś około 20 minut, aż większość płynu odparuje. Podawaj posypane posiekanym koperkiem. Najlepiej smakuje z pieczywem.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulion na włoszczyźnie KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

370
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
48
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
16
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
107
osób dodało do Mniamlisty
45''
2
Łatwe