Swojski bigos z kapustą i grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Swojski bigos z kapustą i grzybami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

20 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

30 gramów

null

null

2 sztuki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby opłucz i namocz na noc w wodzie, następnego dnia ugotuj do miękkości i potnij w paski.

Krok 2

Kapustę ugotuj, odcedź, przełóż do garnka.

Krok 3

Cebulkę posiekaj, zeszklij razem z grzybami, dodaj do kapusty i wymieszaj.

Krok 4

Podgotuj wszystkie składniki jeszcze przez kilka minut, dopraw, dodaj posiekany drobno czosnek.

Krok 5

Swojski bigos najlepiej smakuje kilkakrotnie podgrzany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Swojski bigos z kapustą i grzybami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Swojski bigos z kapustą i grzybami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Swojski bigos z kapustą i grzybami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Swojski bigos z kapustą i grzybami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Swojski bigos z kapustą i grzybami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Swojski bigos z kapustą i grzybami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Swojski bigos z kapustą i grzybami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Swojski bigos z kapustą i grzybami   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Zrazy kasztelańskie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej