Swojski bigos z kapustą i grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Swojski bigos z kapustą i grzybami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

20 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

30 gramów

null

null

2 sztuki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby opłucz i namocz na noc w wodzie, następnego dnia ugotuj do miękkości i potnij w paski.

Krok 2

Kapustę ugotuj, odcedź, przełóż do garnka.

Krok 3

Cebulkę posiekaj, zeszklij razem z grzybami, dodaj do kapusty i wymieszaj.

Krok 4

Podgotuj wszystkie składniki jeszcze przez kilka minut, dopraw, dodaj posiekany drobno czosnek.

Krok 5

Swojski bigos najlepiej smakuje kilkakrotnie podgrzany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Swojski bigos z kapustą i grzybami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Swojski bigos z kapustą i grzybami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Swojski bigos z kapustą i grzybami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Swojski bigos z kapustą i grzybami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Swojski bigos z kapustą i grzybami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Swojski bigos z kapustą i grzybami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Swojski bigos z kapustą i grzybami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Swojski bigos z kapustą i grzybami   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej