
Składniki
1 sztuka
30 gramów
null
null
2 sztuki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby opłucz i namocz na noc w wodzie, następnego dnia ugotuj do miękkości i potnij w paski.
Krok 2
Kapustę ugotuj, odcedź, przełóż do garnka.
Krok 3
Cebulkę posiekaj, zeszklij razem z grzybami, dodaj do kapusty i wymieszaj.
Krok 4
Podgotuj wszystkie składniki jeszcze przez kilka minut, dopraw, dodaj posiekany drobno czosnek.
Krok 5
Swojski bigos najlepiej smakuje kilkakrotnie podgrzany.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej


























