Swojski bigos z kapustą i grzybami

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

20 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

0

0

30 gramów

1 kilogram

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby opłucz i namocz na noc w wodzie, następnego dnia ugotuj do miękkości i potnij w paski.

Krok 1

Kapustę ugotuj, odcedź, przełóż do garnka.

Krok 1

Cebulkę posiekaj, zeszklij razem z grzybami, dodaj do kapusty i wymieszaj.

Krok 1

Podgotuj wszystkie składniki jeszcze przez kilka minut, dopraw, dodaj posiekany drobno czosnek.

Krok 1

Swojski bigos najlepiej smakuje kilkakrotnie podgrzany.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Jesienny kociołek
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej