
Składniki
1 sztuka
30 gramów
null
null
2 sztuki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby opłucz i namocz na noc w wodzie, następnego dnia ugotuj do miękkości i potnij w paski.
Krok 2
Kapustę ugotuj, odcedź, przełóż do garnka.
Krok 3
Cebulkę posiekaj, zeszklij razem z grzybami, dodaj do kapusty i wymieszaj.
Krok 4
Podgotuj wszystkie składniki jeszcze przez kilka minut, dopraw, dodaj posiekany drobno czosnek.
Krok 5
Swojski bigos najlepiej smakuje kilkakrotnie podgrzany.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej


























