
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
2 sztuki
null
5 sztuk
4 pęczki
null
null szczypt
1 kilogram
1 pęczek
2 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę. Obraną cebule grubo posiekaj, a obraną marchew pokrój w ukośne plasterki. Kapustę grubo poszatkuj.
Krok 2
W dużym garnku rozgrzej olej, wrzuć mięso i szybko obsmaż ze wszystkich stron.
Krok 3
Dołóż cebulę i jeszcze chwilę smaż, wciąż mieszając.
Krok 4
Dodaj marchew i kapustę, zalej bulionem Knorra.
Krok 5
Poczekaj by zawrzał i zmniejsz płomień, duś pod przykryciem 40 minut. Od czasu do czasu mieszaj.
Krok 6
Pomidory pokrój na kawałki, a tymianek i koperek posiekaj, dodaj do bigosu na 5 minut przed końcem duszenia. Przypraw solą, pieprzem i cukrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej