Wiosenny bigos z młodej kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenny bigos z młodej kapusty

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

null

null

null szczypt

1 pęczek

4 pęczki

5 sztuk

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę. Obraną cebule grubo posiekaj, a obraną marchew pokrój w ukośne plasterki. Kapustę grubo poszatkuj.

Krok 2

W dużym garnku rozgrzej olej, wrzuć mięso i szybko obsmaż ze wszystkich stron.

Krok 3

Dołóż cebulę i jeszcze chwilę smaż, wciąż mieszając.

Krok 4

Dodaj marchew i kapustę, zalej bulionem Knorra.

Krok 5

Poczekaj by zawrzał i zmniejsz płomień, duś pod przykryciem 40 minut. Od czasu do czasu mieszaj.

Krok 6

Pomidory pokrój na kawałki, a tymianek i koperek posiekaj, dodaj do bigosu na 5 minut przed końcem duszenia. Przypraw solą, pieprzem i cukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenny bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenny bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenny bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenny bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenny bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenny bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenny bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenny bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej