Wiosenny bigos z młodej kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenny bigos z młodej kapusty

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

2 sztuki

null

5 sztuk

4 pęczki

null

null szczypt

1 kilogram

1 pęczek

2 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę. Obraną cebule grubo posiekaj, a obraną marchew pokrój w ukośne plasterki. Kapustę grubo poszatkuj.

Krok 2

W dużym garnku rozgrzej olej, wrzuć mięso i szybko obsmaż ze wszystkich stron.

Krok 3

Dołóż cebulę i jeszcze chwilę smaż, wciąż mieszając.

Krok 4

Dodaj marchew i kapustę, zalej bulionem Knorra.

Krok 5

Poczekaj by zawrzał i zmniejsz płomień, duś pod przykryciem 40 minut. Od czasu do czasu mieszaj.

Krok 6

Pomidory pokrój na kawałki, a tymianek i koperek posiekaj, dodaj do bigosu na 5 minut przed końcem duszenia. Przypraw solą, pieprzem i cukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenny bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenny bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenny bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenny bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenny bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenny bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenny bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenny bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej