
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
2 sztuki
null
5 sztuk
4 pęczki
null
null szczypt
1 kilogram
1 pęczek
2 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę. Obraną cebule grubo posiekaj, a obraną marchew pokrój w ukośne plasterki. Kapustę grubo poszatkuj.
Krok 2
W dużym garnku rozgrzej olej, wrzuć mięso i szybko obsmaż ze wszystkich stron.
Krok 3
Dołóż cebulę i jeszcze chwilę smaż, wciąż mieszając.
Krok 4
Dodaj marchew i kapustę, zalej bulionem Knorra.
Krok 5
Poczekaj by zawrzał i zmniejsz płomień, duś pod przykryciem 40 minut. Od czasu do czasu mieszaj.
Krok 6
Pomidory pokrój na kawałki, a tymianek i koperek posiekaj, dodaj do bigosu na 5 minut przed końcem duszenia. Przypraw solą, pieprzem i cukrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej