Wiosenny bigos z młodej kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenny bigos z młodej kapusty

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

2 sztuki

null

5 sztuk

4 pęczki

null

null szczypt

1 kilogram

1 pęczek

2 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę. Obraną cebule grubo posiekaj, a obraną marchew pokrój w ukośne plasterki. Kapustę grubo poszatkuj.

Krok 2

W dużym garnku rozgrzej olej, wrzuć mięso i szybko obsmaż ze wszystkich stron.

Krok 3

Dołóż cebulę i jeszcze chwilę smaż, wciąż mieszając.

Krok 4

Dodaj marchew i kapustę, zalej bulionem Knorra.

Krok 5

Poczekaj by zawrzał i zmniejsz płomień, duś pod przykryciem 40 minut. Od czasu do czasu mieszaj.

Krok 6

Pomidory pokrój na kawałki, a tymianek i koperek posiekaj, dodaj do bigosu na 5 minut przed końcem duszenia. Przypraw solą, pieprzem i cukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenny bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenny bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenny bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenny bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenny bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenny bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenny bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenny bigos z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Chińskie pierożki Dim Sum
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej