Składniki
800 gramów
200 gramów
1 sztuka
100 gramów
100 gramów
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 szczypta
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Kapustę gotuj do miękkości w wodzie z liściem laurowym i kostkami Knorr.
Krok 2
Mięso, boczek i kiełbasę pokrój w kostkę, przesmaż na smalcu i dodaj do kapusty.
Krok 3
Cebulę pokrój w kostkę, przesmaż na smalcu i dodaj do kapusty.
Krok 4
Pomidory obierz ze skóry, pokrój. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce, dodaj oba składniki do kapusty.
Krok 5
Z mąki i masła zrób zasmażkę, rozprowadź wywarem z kapusty i połącz z kapustą. Dodaj majeranek. Dopraw do smaku pieprzem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Bigos na szybko
Jeśli należałoby wskazać danie najbardziej kojarzące się z polskimi upodobaniami kulinarnymi na przestrzeni wieków, taki plebiscyt prawdopodobnie wygrałby bigos. Dlatego też koniecznie trzeba poznać przepis na niego i spróbować go zrobić we własnym domu. Tajemnica tego dania tkwi nie tyle w proporcjach i doborze składników, co również w tak zwanym „przegryzieniu się” potrawy.Mówi się, że bigos powinien się długo gotować i postać przynajmniej dwa dni, żeby miał jak najlepszy smak. Jeśli więc planujesz z jakieś okazji przygotować bigos (na przykład na święta), koniecznie zabierz się za gotowanie na dwa dni przed uroczystością. Znany wszystkim bigos powinien być przygotowany dobrej jakości z kiszonej kapusty. Ważne są również mięsne dodatki. Lepszy efekt osiągniesz, jeśli do garnka wsadzisz kilka rodzajów mięsa. Zwyczajowo potrawę podaje się z kromką chleba lub bułką, ale są też osoby, które jako dodatek do bigosu uznają tylko gotowane ziemniaki.