
Składniki
300 gramów
300 gramów
1 łyżeczka
150 gramów
200 gramów
200 gramów
1 sztuka
2 sztuki
3 sztuki
3 sztuki
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę białą poszatkuj, a kiszoną przetnij 2 razy, żeby ją rozdrobnić.

Krok 2
Cebulę obierz i pokrój w kostkę, podsmaż w garnku i dodaj kapusty. Podlej winem, dodaj liść laurowy i ziele angielskie.

Krok 3
Boczek, szynkę i kiełbasę pokrój w kostkę. Podsmaż na patelni, lekko posypując przyprawą Delikat Knorr.

Krok 4
Mięso dodaj do kapusty. Duś 60 min. Podawaj w misce odgrzane porcje.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Bigos domowy
Bigos to przygotowane z kiszonej kapusty danie jednogarnkowe, które należy do najbardziej rozpoznawalnych potraw w Polskiej kuchni. Jego fenomen polega na tym, że wszyscy gotują bigos według takiej samej lub podobnej receptury, a w każdym domu smakuje zupełnie inaczej. Jeśli nie opanowałaś jeszcze sztuki gotowania bigosu, koniecznie musisz nadrobić zaległości.To danie uniwersalne, więc nadaje się na każdą okazję. Szczególnie zimą, kiedy za oknem szaro, wyrazista potrawa doda tobie i twoim najbliższym mnóstwo wigoru. Typowy polski bigos, oprócz kiszonej kapusty, zawiera również dodatki mięsne. Jedynie od twojej fantazji zależy, jakie konkretnie rodzaje mięsiwa wybierzesz. Może to być wołowina, wieprzowina czy nawet dziczyzna. Wiele gospodyń za obowiązkowy składnik bigosu uważa kiełbasę i boczek. Jeśli chcesz, aby potrawa była nieco bardziej wykwintna, podlej ją czerwonym winem i dorzuć garść suszonych śliwek lub rodzynek.