
Składniki
300 gramów
300 gramów
1 łyżeczka
150 gramów
200 gramów
200 gramów
1 sztuka
2 sztuki
3 sztuki
3 sztuki
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę białą poszatkuj, a kiszoną przetnij 2 razy, żeby ją rozdrobnić.

Krok 2
Cebulę obierz i pokrój w kostkę, podsmaż w garnku i dodaj kapusty. Podlej winem, dodaj liść laurowy i ziele angielskie.

Krok 3
Boczek, szynkę i kiełbasę pokrój w kostkę. Podsmaż na patelni, lekko posypując przyprawą Delikat Knorr.

Krok 4
Mięso dodaj do kapusty. Duś 60 min. Podawaj w misce odgrzane porcje.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Bigos domowy
Bigos to przygotowane z kiszonej kapusty danie jednogarnkowe, które należy do najbardziej rozpoznawalnych potraw w Polskiej kuchni. Jego fenomen polega na tym, że wszyscy gotują bigos według takiej samej lub podobnej receptury, a w każdym domu smakuje zupełnie inaczej. Jeśli nie opanowałaś jeszcze sztuki gotowania bigosu, koniecznie musisz nadrobić zaległości.To danie uniwersalne, więc nadaje się na każdą okazję. Szczególnie zimą, kiedy za oknem szaro, wyrazista potrawa doda tobie i twoim najbliższym mnóstwo wigoru. Typowy polski bigos, oprócz kiszonej kapusty, zawiera również dodatki mięsne. Jedynie od twojej fantazji zależy, jakie konkretnie rodzaje mięsiwa wybierzesz. Może to być wołowina, wieprzowina czy nawet dziczyzna. Wiele gospodyń za obowiązkowy składnik bigosu uważa kiełbasę i boczek. Jeśli chcesz, aby potrawa była nieco bardziej wykwintna, podlej ją czerwonym winem i dorzuć garść suszonych śliwek lub rodzynek.