Bigos hultajski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bigos hultajski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 ziarna

2 ziarna

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 kilogram

1 łyżka

1 litr

2 łyżki

1.5 kilograma

1 sztuka

0.5 szklanki

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę białą poszatkuj, oprósz solą, ugnieć, zalej wrzątkiem i po 10 minutach odsącz.

Krok 2

Kapustę kwaszoną pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 3

Cebule posiekaj i zeszklij na smalcu. Dodaj białą kapustę i smaż przez 3 minuty.

Krok 4

Dorzuć kapustę kwaszoną i smaż kolejne 2 minuty.

Krok 5

Wlej bulion, dodaj cząber, liść laurowy, pieprz oraz ziele angielskie. Gotuj na małym ogniu.

Krok 6

Mięso pokrój w kostkę i dorzuć do kapusty.

Krok 7

Bigos gotuj przez około godzinę, mieszając co jakiś czas. Pod koniec gotowania dodaj maderę i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bigos hultajski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bigos hultajski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bigos hultajski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bigos hultajski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bigos hultajski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bigos hultajski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bigos hultajski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bigos hultajski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej