Bigos hultajski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

8 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 ziarna

2 ziarna

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 kilogram

1 łyżka

1 litr

2 łyżki

1.5 kilograma

1 sztuka

0.5 szklanki

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę białą poszatkuj, oprósz solą, ugnieć, zalej wrzątkiem i po 10 minutach odsącz.

Krok 2

Kapustę kwaszoną pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 3

Cebule posiekaj i zeszklij na smalcu. Dodaj białą kapustę i smaż przez 3 minuty.

Krok 4

Dorzuć kapustę kwaszoną i smaż kolejne 2 minuty.

Krok 5

Wlej bulion, dodaj cząber, liść laurowy, pieprz oraz ziele angielskie. Gotuj na małym ogniu.

Krok 6

Mięso pokrój w kostkę i dorzuć do kapusty.

Krok 7

Bigos gotuj przez około godzinę, mieszając co jakiś czas. Pod koniec gotowania dodaj maderę i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bigos hultajski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bigos hultajski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bigos hultajski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bigos hultajski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bigos hultajski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bigos hultajski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bigos hultajski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Kurczak ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej