Składniki
3 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
2 sztuki
1 łyżka
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj wedle przepisu na opakowaniu, wysyp z woreczków.
Krok 2
Mięso pokrój, podsmaż na rozgrzanym oleju, oprósz solą i pieprzem.
Krok 3
Pory pokrój w krążki, marchew i pietruszkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Warzywa podduś przez 5 minut.
Krok 4
Kapustę poszatkuj. Dodaj do warzyw wraz z ryżem i kurczakiem. Zalej wszystko rozrobionym Fixem Do potraw chińskich Knorr i wymieszaj.
Krok 5
Dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat oraz pieprzem i duś przez 20 minut.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.
Czytaj więcejJesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.
Czytaj więcej