
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
2 sztuki
1 łyżka
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj wedle przepisu na opakowaniu, wysyp z woreczków.
Krok 2
Mięso pokrój, podsmaż na rozgrzanym oleju, oprósz solą i pieprzem.
Krok 3
Pory pokrój w krążki, marchew i pietruszkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Warzywa podduś przez 5 minut.
Krok 4
Kapustę poszatkuj. Dodaj do warzyw wraz z ryżem i kurczakiem. Zalej wszystko rozrobionym Fixem Do potraw chińskich Knorr i wymieszaj.
Krok 5
Dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat oraz pieprzem i duś przez 20 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej