Bigos z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bigos z ryżem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj wedle przepisu na opakowaniu, wysyp z woreczków.

Krok 2

Mięso pokrój, podsmaż na rozgrzanym oleju, oprósz solą i pieprzem.

Krok 3

Pory pokrój w krążki, marchew i pietruszkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Warzywa podduś przez 5 minut.

Krok 4

Kapustę poszatkuj. Dodaj do warzyw wraz z ryżem i kurczakiem. Zalej wszystko rozrobionym Fixem Do potraw chińskich Knorr i wymieszaj.

Krok 5

Dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat oraz pieprzem i duś przez 20 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bigos z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bigos z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bigos z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bigos z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bigos z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bigos z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bigos z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bigos z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej