
Składniki
6 sztuk
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
100 gramów
1 sztuka
0.5 opakowania
4 sztuki
0.5 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokrój w kostkę, parówki i kiełbasę w plastry. Razem podsmaż.
Krok 2
Cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż, paprykę pokrój w paski i dodaj do boczku. Wszystko podsmaż.
Krok 3
Dodaj kilka łyżek wody i koncentrat pomidorowy. Dopraw solą, pieprzem, chilli oraz maggi. Podawaj z bułką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej