Bigosik z cebulki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bigosik z cebulki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

1 sztuka

0.5 opakowania

4 sztuki

0.5 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój w kostkę, parówki i kiełbasę w plastry. Razem podsmaż.

Krok 2

Cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż, paprykę pokrój w paski i dodaj do boczku. Wszystko podsmaż.

Krok 3

Dodaj kilka łyżek wody i koncentrat pomidorowy. Dopraw solą, pieprzem, chilli oraz maggi. Podawaj z bułką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bigosik z cebulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bigosik z cebulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bigosik z cebulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bigosik z cebulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bigosik z cebulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bigosik z cebulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bigosik z cebulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bigosik z cebulki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej