Bigosik z cebulki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bigosik z cebulki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

1 sztuka

0.5 opakowania

4 sztuki

0.5 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój w kostkę, parówki i kiełbasę w plastry. Razem podsmaż.

Krok 2

Cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż, paprykę pokrój w paski i dodaj do boczku. Wszystko podsmaż.

Krok 3

Dodaj kilka łyżek wody i koncentrat pomidorowy. Dopraw solą, pieprzem, chilli oraz maggi. Podawaj z bułką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bigosik z cebulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bigosik z cebulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bigosik z cebulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bigosik z cebulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bigosik z cebulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bigosik z cebulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bigosik z cebulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bigosik z cebulki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej