Bigosik z cebulki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bigosik z cebulki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

1 sztuka

0.5 opakowania

4 sztuki

0.5 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój w kostkę, parówki i kiełbasę w plastry. Razem podsmaż.

Krok 2

Cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż, paprykę pokrój w paski i dodaj do boczku. Wszystko podsmaż.

Krok 3

Dodaj kilka łyżek wody i koncentrat pomidorowy. Dopraw solą, pieprzem, chilli oraz maggi. Podawaj z bułką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bigosik z cebulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bigosik z cebulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bigosik z cebulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bigosik z cebulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bigosik z cebulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bigosik z cebulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bigosik z cebulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bigosik z cebulki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej