Bigosik z cebulki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bigosik z cebulki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

1 sztuka

0.5 opakowania

4 sztuki

0.5 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój w kostkę, parówki i kiełbasę w plastry. Razem podsmaż.

Krok 2

Cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż, paprykę pokrój w paski i dodaj do boczku. Wszystko podsmaż.

Krok 3

Dodaj kilka łyżek wody i koncentrat pomidorowy. Dopraw solą, pieprzem, chilli oraz maggi. Podawaj z bułką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bigosik z cebulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bigosik z cebulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bigosik z cebulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bigosik z cebulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bigosik z cebulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bigosik z cebulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bigosik z cebulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bigosik z cebulki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej