
Składniki
6 sztuk
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
100 gramów
1 sztuka
0.5 opakowania
4 sztuki
0.5 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokrój w kostkę, parówki i kiełbasę w plastry. Razem podsmaż.
Krok 2
Cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż, paprykę pokrój w paski i dodaj do boczku. Wszystko podsmaż.
Krok 3
Dodaj kilka łyżek wody i koncentrat pomidorowy. Dopraw solą, pieprzem, chilli oraz maggi. Podawaj z bułką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej