Składniki
6 sztuk
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
100 gramów
1 sztuka
0.5 opakowania
4 sztuki
0.5 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokrój w kostkę, parówki i kiełbasę w plastry. Razem podsmaż.
Krok 2
Cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż, paprykę pokrój w paski i dodaj do boczku. Wszystko podsmaż.
Krok 3
Dodaj kilka łyżek wody i koncentrat pomidorowy. Dopraw solą, pieprzem, chilli oraz maggi. Podawaj z bułką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej