Mini-pizze z patelni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mini-pizze z patelni

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

150 gramów

1 sztuka

1 szczypta

3 łyżki

1 szczypta

3 łyżki

null

1 szczypta

150 gramów

150 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa, pieczarki i wędlinę pokrój w kostkę.

Krok 2

Z podanych składników wyrób ciasto, wymieszaj z warzywami, dopraw.

Krok 3

Na rozgrzany olej nakładaj porcję ciasta łyżką i smaż na złoty kolor z obu stron. Podawaj z ketchupem lub sosem czosnkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mini-pizze z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mini-pizze z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mini-pizze z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mini-pizze z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mini-pizze z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mini-pizze z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mini-pizze z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mini-pizze z patelni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej