
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
150 gramów
1 sztuka
1 szczypta
3 łyżki
1 szczypta
3 łyżki
null
1 szczypta
150 gramów
150 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa, pieczarki i wędlinę pokrój w kostkę.
Krok 2
Z podanych składników wyrób ciasto, wymieszaj z warzywami, dopraw.
Krok 3
Na rozgrzany olej nakładaj porcję ciasta łyżką i smaż na złoty kolor z obu stron. Podawaj z ketchupem lub sosem czosnkowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej