Schab w warzywach po indyjsku – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab z warzywami po indyjsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 sztuki

1 szczypta

3 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

50 dekagramów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek obierz. Jedną cebulę pokrój na ćwiartki, a drugą posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę.

Krok 2

W rondu rozgrzej masło* i podsmaż cebulę oraz czosnek energicznie mieszając.

Krok 3

Pomidory umyj, obierz i pokrój w kostkę. Natkę posiekaj, a imbir zetrzyj. Wszystkie te składniki wrzuć do cebuli. Smaż przez chwilę.

Krok 4

Mięso pokrój w kostkę, wrzuć do rondla, posól, dolej bulion i duś przez 30 minut. Podawaj z chlebkiem chapati. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab z warzywami po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab z warzywami po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab z warzywami po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab z warzywami po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab z warzywami po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab z warzywami po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab z warzywami po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab z warzywami po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej