Schab w warzywach po indyjsku – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab z warzywami po indyjsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 sztuki

1 szczypta

3 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

50 dekagramów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek obierz. Jedną cebulę pokrój na ćwiartki, a drugą posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę.

Krok 2

W rondu rozgrzej masło* i podsmaż cebulę oraz czosnek energicznie mieszając.

Krok 3

Pomidory umyj, obierz i pokrój w kostkę. Natkę posiekaj, a imbir zetrzyj. Wszystkie te składniki wrzuć do cebuli. Smaż przez chwilę.

Krok 4

Mięso pokrój w kostkę, wrzuć do rondla, posól, dolej bulion i duś przez 30 minut. Podawaj z chlebkiem chapati. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab z warzywami po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab z warzywami po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab z warzywami po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab z warzywami po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab z warzywami po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab z warzywami po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab z warzywami po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab z warzywami po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej