
Składniki
2 sztuki
4 sztuki
1 szczypta
3 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
50 dekagramów
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek obierz. Jedną cebulę pokrój na ćwiartki, a drugą posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę.
Krok 2
W rondu rozgrzej masło* i podsmaż cebulę oraz czosnek energicznie mieszając.
Krok 3
Pomidory umyj, obierz i pokrój w kostkę. Natkę posiekaj, a imbir zetrzyj. Wszystkie te składniki wrzuć do cebuli. Smaż przez chwilę.
Krok 4
Mięso pokrój w kostkę, wrzuć do rondla, posól, dolej bulion i duś przez 30 minut. Podawaj z chlebkiem chapati. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej


























