Schab w warzywach po indyjsku – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab z warzywami po indyjsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 sztuki

1 szczypta

3 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

50 dekagramów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek obierz. Jedną cebulę pokrój na ćwiartki, a drugą posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę.

Krok 2

W rondu rozgrzej masło* i podsmaż cebulę oraz czosnek energicznie mieszając.

Krok 3

Pomidory umyj, obierz i pokrój w kostkę. Natkę posiekaj, a imbir zetrzyj. Wszystkie te składniki wrzuć do cebuli. Smaż przez chwilę.

Krok 4

Mięso pokrój w kostkę, wrzuć do rondla, posól, dolej bulion i duś przez 30 minut. Podawaj z chlebkiem chapati. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab z warzywami po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab z warzywami po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab z warzywami po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab z warzywami po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab z warzywami po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab z warzywami po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab z warzywami po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab z warzywami po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej