Bitki ze schabu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bitki ze schabu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

34

heart
1012 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

255 osób wydrukowało

Pobierz pdf

504 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

3 sztuki

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Natrzyj z obydwóch stron Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Obsmaż na patelni, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr. Mięso zalej około 500 ml wody.

Krok 2

Wszystko razem duś pod przykryciem przez około 20 minut i w razie potrzeby dolewaj wody. Dodaj przyprawy.

1

Opinie o przepisie

  • Marcin Bialobrzeski

    Marcin Bialobrzeski , 31.08.2015

    Bitki ze schabu w sosie pieczakowym

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bitki ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bitki ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bitki ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bitki ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bitki ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bitki ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bitki ze schabu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bitki ze schabu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bitki ze schabuBitki ze schabu

Jeśli szukasz alternatywy dla popularnych schabowych, skosztuj bitek ze schabu. Są kruche, miękkie i podaje się je ze smacznym delikatnym sosem. Tak przyrządzone mięso świetnie komponuje się zarówno z gotowanymi jarzynami, jak i dodatkami mącznymi. Sprawdzą się brokuły, marchewka z groszkiem, fasolka szparagowa polana beszamelem, ale też purée ziemniaczane, kluski śląskie, kopytka lub pyzy. Mięso rozbija się jak na kotlety, z tą różnicą, że potem podsmaża się je i dusi w powstałym sosie. Jeśli chcesz wzbogacić sos, dodaj do niego pomidory bez skórki, pieczarki czy czerwoną paprykę. Jego smak urozmaicą także zioła, np. lubczyk, tymianek lub zioła prowansalskie. Bitki ze schabu będą doskonałą propozycją na obiad i ciepłą kolację. Potrawę udekoruj natką pietruszki, świeżą kolendrą czy bazylią. Jeśli zależy Ci, by danie ładnie prezentowało się na stole, serwuj je na półmisku ozdobionym sałatą, pomidorkami koktajlowymi lub ugotowanymi mini marchewkami. Przygotuj bitki ze schabu według podanego przepisu!