Składniki
2 sztuki
null
2 łyżki
null
2 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek obierz i posiekaj razem z ziołami, wymieszaj z oliwą, nasionami kopru i sokiem wyciśniętym z 1 cytryny. Dopraw do smaku.
Krok 2
Pozostałą cytrynę sparz, osusz i potnij w cienkie talarki, wymieszaj z marynatą.
Krok 3
Warzywa obierz, oczyść i potnij w mniejsze kawałki. Marynuj w przygotowanej zalewie przez minimum 30 minut.
Krok 4
Warzywa osącz i grilluj do 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej