
Składniki
2 sztuki
null
2 łyżki
null
2 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek obierz i posiekaj razem z ziołami, wymieszaj z oliwą, nasionami kopru i sokiem wyciśniętym z 1 cytryny. Dopraw do smaku.
Krok 2
Pozostałą cytrynę sparz, osusz i potnij w cienkie talarki, wymieszaj z marynatą.
Krok 3
Warzywa obierz, oczyść i potnij w mniejsze kawałki. Marynuj w przygotowanej zalewie przez minimum 30 minut.
Krok 4
Warzywa osącz i grilluj do 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej