Warzywa w cytrynowej marynacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywa w cytrynowej marynacie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

2 łyżki

null

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek obierz i posiekaj razem z ziołami, wymieszaj z oliwą, nasionami kopru i sokiem wyciśniętym z 1 cytryny. Dopraw do smaku.

Krok 2

Pozostałą cytrynę sparz, osusz i potnij w cienkie talarki, wymieszaj z marynatą.

Krok 3

Warzywa obierz, oczyść i potnij w mniejsze kawałki. Marynuj w przygotowanej zalewie przez minimum 30 minut.

Krok 4

Warzywa osącz i grilluj do 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa w cytrynowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa w cytrynowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa w cytrynowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa w cytrynowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa w cytrynowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa w cytrynowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa w cytrynowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa w cytrynowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej