Warzywa w cytrynowej marynacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywa w cytrynowej marynacie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

2 łyżki

null

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek obierz i posiekaj razem z ziołami, wymieszaj z oliwą, nasionami kopru i sokiem wyciśniętym z 1 cytryny. Dopraw do smaku.

Krok 2

Pozostałą cytrynę sparz, osusz i potnij w cienkie talarki, wymieszaj z marynatą.

Krok 3

Warzywa obierz, oczyść i potnij w mniejsze kawałki. Marynuj w przygotowanej zalewie przez minimum 30 minut.

Krok 4

Warzywa osącz i grilluj do 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa w cytrynowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa w cytrynowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa w cytrynowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa w cytrynowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa w cytrynowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa w cytrynowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa w cytrynowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa w cytrynowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Budyniowiec
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej