Pita z jagnięciną i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pita z jagnięciną i warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
87 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

500 gramów

1 opakowanie

100 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w paski i zamarynuj w przyprawie Knorr.

Krok 2

Następnie rozgrzej mocno olej na patelni i podsmaż mięso. Gdy będzie rumiane, dodaj posiekany czosnek i smaż całość, aż nabierze mocno rumianych kolorów.

Krok 3

Po usmażeniu przełóż mięso do miski, dodaj sok z cytryny i wymieszaj.

Krok 4

Chlebek pita połóż na grillu na kilka minut z każdej strony.

Krok 5

Porwij liście sałaty, ogórka pokrój w plastry, pomidora i cebulę na pół plastry.

Krok 6

Nakładaj warzywa i mięso do chlebka pita. Podawaj oddzielnie ze startym serem i kwaśną śmietaną.

2

Opinie o przepisie

  • Sweet Anna

    Sweet Anna , 28.12.2018

    pyszna pita

    Odpowiedz Odpowiedz
  • kuba  abc

    kuba abc , 14.03.2015

    huj nie robota

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pita z jagnięciną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pita z jagnięciną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pita z jagnięciną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pita z jagnięciną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pita z jagnięciną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pita z jagnięciną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pita z jagnięciną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pita z jagnięciną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej