
Składniki
3 sztuki
500 gramów
1 opakowanie
100 mililitrów
1 sztuka
2 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w paski i zamarynuj w przyprawie Knorr.
Krok 2
Następnie rozgrzej mocno olej na patelni i podsmaż mięso. Gdy będzie rumiane, dodaj posiekany czosnek i smaż całość, aż nabierze mocno rumianych kolorów.
Krok 3
Po usmażeniu przełóż mięso do miski, dodaj sok z cytryny i wymieszaj.
Krok 4
Chlebek pita połóż na grillu na kilka minut z każdej strony.
Krok 5
Porwij liście sałaty, ogórka pokrój w plastry, pomidora i cebulę na pół plastry.
Krok 6
Nakładaj warzywa i mięso do chlebka pita. Podawaj oddzielnie ze startym serem i kwaśną śmietaną.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej