
Składniki
3 sztuki
500 gramów
1 opakowanie
100 mililitrów
1 sztuka
2 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w paski i zamarynuj w przyprawie Knorr.
Krok 2
Następnie rozgrzej mocno olej na patelni i podsmaż mięso. Gdy będzie rumiane, dodaj posiekany czosnek i smaż całość, aż nabierze mocno rumianych kolorów.
Krok 3
Po usmażeniu przełóż mięso do miski, dodaj sok z cytryny i wymieszaj.
Krok 4
Chlebek pita połóż na grillu na kilka minut z każdej strony.
Krok 5
Porwij liście sałaty, ogórka pokrój w plastry, pomidora i cebulę na pół plastry.
Krok 6
Nakładaj warzywa i mięso do chlebka pita. Podawaj oddzielnie ze startym serem i kwaśną śmietaną.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej