Pita z jagnięciną i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pita z jagnięciną i warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
87 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

500 gramów

1 opakowanie

100 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w paski i zamarynuj w przyprawie Knorr.

Krok 2

Następnie rozgrzej mocno olej na patelni i podsmaż mięso. Gdy będzie rumiane, dodaj posiekany czosnek i smaż całość, aż nabierze mocno rumianych kolorów.

Krok 3

Po usmażeniu przełóż mięso do miski, dodaj sok z cytryny i wymieszaj.

Krok 4

Chlebek pita połóż na grillu na kilka minut z każdej strony.

Krok 5

Porwij liście sałaty, ogórka pokrój w plastry, pomidora i cebulę na pół plastry.

Krok 6

Nakładaj warzywa i mięso do chlebka pita. Podawaj oddzielnie ze startym serem i kwaśną śmietaną.

2

Opinie o przepisie

  • Sweet Anna

    Sweet Anna , 28.12.2018

    pyszna pita

    Odpowiedz Odpowiedz
  • kuba  abc

    kuba abc , 14.03.2015

    huj nie robota

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pita z jagnięciną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pita z jagnięciną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pita z jagnięciną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pita z jagnięciną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pita z jagnięciną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pita z jagnięciną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pita z jagnięciną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pita z jagnięciną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej