
Składniki
3 sztuki
500 gramów
1 opakowanie
100 mililitrów
1 sztuka
2 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w paski i zamarynuj w przyprawie Knorr.
Krok 2
Następnie rozgrzej mocno olej na patelni i podsmaż mięso. Gdy będzie rumiane, dodaj posiekany czosnek i smaż całość, aż nabierze mocno rumianych kolorów.
Krok 3
Po usmażeniu przełóż mięso do miski, dodaj sok z cytryny i wymieszaj.
Krok 4
Chlebek pita połóż na grillu na kilka minut z każdej strony.
Krok 5
Porwij liście sałaty, ogórka pokrój w plastry, pomidora i cebulę na pół plastry.
Krok 6
Nakładaj warzywa i mięso do chlebka pita. Podawaj oddzielnie ze startym serem i kwaśną śmietaną.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej