Pita z jagnięciną i warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

76 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

500 gramów

100 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w paski i zamarynuj w przyprawie Knorr.

Krok 2

Następnie rozgrzej mocno olej na patelni i podsmaż mięso. Gdy będzie rumiane, dodaj posiekany czosnek i smaż całość, aż nabierze mocno rumianych kolorów.

Krok 3

Po usmażeniu przełóż mięso do miski, dodaj sok z cytryny i wymieszaj.

Krok 4

Chlebek pita połóż na grillu na kilka minut z każdej strony.

Krok 5

Porwij liście sałaty, ogórka pokrój w plastry, pomidora i cebulę na pół plastry.

Krok 6

Nakładaj warzywa i mięso do chlebka pita. Podawaj oddzielnie ze startym serem i kwaśną śmietaną.

2

Opinie o przepisie

  • Sweet Anna

    Sweet Anna

    pyszna pita

    Odpowiedz Odpowiedz
  • kuba  abc

    kuba abc

    huj nie robota

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pita z jagnięciną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pita z jagnięciną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pita z jagnięciną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pita z jagnięciną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pita z jagnięciną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pita z jagnięciną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pita z jagnięciną i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Przyprawa do złotego kurczaka Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej