Jajka w szynce

Autor: gukinga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

6 sztuk

0.25 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kokilki wykładamy plasterkami szynki, tak aby nieco wychodziły na zewnątrz. Do środka wpijamy jajko, posypujemy pieprzem i lekko je nakrywamy szynką.

Krok 2

Kokilki wkładamy do nagrzanego piekarnika i kontrolujemy, kiedy białko się zetnie od radu wyjmujemy. Posypujemy drobno pokrojoną czerwoną papryką i podajemy z pełnoziarnistymi tostami. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka w szynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka w szynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka w szynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka w szynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka w szynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka w szynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka w szynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej