
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
6 sztuk
0.25 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kokilki wykładamy plasterkami szynki, tak aby nieco wychodziły na zewnątrz. Do środka wpijamy jajko, posypujemy pieprzem i lekko je nakrywamy szynką.
Krok 2
Kokilki wkładamy do nagrzanego piekarnika i kontrolujemy, kiedy białko się zetnie od radu wyjmujemy. Posypujemy drobno pokrojoną czerwoną papryką i podajemy z pełnoziarnistymi tostami. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej