Jajka w szynce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka w szynce

Autor: gukinga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

6 sztuk

0.25 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kokilki wykładamy plasterkami szynki, tak aby nieco wychodziły na zewnątrz. Do środka wpijamy jajko, posypujemy pieprzem i lekko je nakrywamy szynką.

Krok 2

Kokilki wkładamy do nagrzanego piekarnika i kontrolujemy, kiedy białko się zetnie od radu wyjmujemy. Posypujemy drobno pokrojoną czerwoną papryką i podajemy z pełnoziarnistymi tostami. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka w szynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka w szynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka w szynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka w szynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka w szynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka w szynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka w szynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka w szynce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej