Jajka w szynce

Autor: gukinga gukinga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

6 sztuk

0.25 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kokilki wykładamy plasterkami szynki, tak aby nieco wychodziły na zewnątrz. Do środka wpijamy jajko, posypujemy pieprzem i lekko je nakrywamy szynką.

Krok 2

Kokilki wkładamy do nagrzanego piekarnika i kontrolujemy, kiedy białko się zetnie od radu wyjmujemy. Posypujemy drobno pokrojoną czerwoną papryką i podajemy z pełnoziarnistymi tostami. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka w szynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka w szynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka w szynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka w szynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka w szynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka w szynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka w szynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej