
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
6 sztuk
0.25 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kokilki wykładamy plasterkami szynki, tak aby nieco wychodziły na zewnątrz. Do środka wpijamy jajko, posypujemy pieprzem i lekko je nakrywamy szynką.
Krok 2
Kokilki wkładamy do nagrzanego piekarnika i kontrolujemy, kiedy białko się zetnie od radu wyjmujemy. Posypujemy drobno pokrojoną czerwoną papryką i podajemy z pełnoziarnistymi tostami. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























