
Składniki
50 dekagramów
30 dekagramów
30 dekagramów
1 sztuka
1 łyżeczka
50 dekagramów
1 sztuka
2 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki surowe zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i odcisnąć. Ziemniaki ugotowane przekręcić przez maszynkę lub zmiksować. Oba rodzaje ziemniaków, mąkę i jajko a także sól włożyć do miski i wyrobić na gładką masę.
Krok 2
Ser wymieszać z rozkłóconym jajkiem i przyprawami.
Krok 3
Kawałki ciasta najpierw lekko rozpłaszczać w dłoni, nadziewać serem i formować pyzy. Gotować ok. 10 min w osolonym wrzątku. Podawać polane tłuszczem ze skwarkami lub masłem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej