Pyzy z serem białym i cebulką - sprawdzony przepis | Przepisy.pl pixel

Pyzy z serem cebulkowym

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

16 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

30 dekagramów

30 dekagramów

1 sztuka

1 łyżeczka

50 dekagramów

1 sztuka

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki surowe zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i odcisnąć. Ziemniaki ugotowane przekręcić przez maszynkę lub zmiksować. Oba rodzaje ziemniaków, mąkę i jajko a także sól włożyć do miski i wyrobić na gładką masę.

Krok 2

Ser wymieszać z rozkłóconym jajkiem i przyprawami.

Krok 3

Kawałki ciasta najpierw lekko rozpłaszczać w dłoni, nadziewać serem i formować pyzy. Gotować ok. 10 min w osolonym wrzątku. Podawać polane tłuszczem ze skwarkami lub masłem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyzy z serem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyzy z serem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyzy z serem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyzy z serem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyzy z serem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyzy z serem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyzy z serem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyzy z serem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.

Czytaj więcej