
Składniki
50 dekagramów
30 dekagramów
30 dekagramów
1 sztuka
1 łyżeczka
50 dekagramów
1 sztuka
2 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki surowe zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i odcisnąć. Ziemniaki ugotowane przekręcić przez maszynkę lub zmiksować. Oba rodzaje ziemniaków, mąkę i jajko a także sól włożyć do miski i wyrobić na gładką masę.
Krok 2
Ser wymieszać z rozkłóconym jajkiem i przyprawami.
Krok 3
Kawałki ciasta najpierw lekko rozpłaszczać w dłoni, nadziewać serem i formować pyzy. Gotować ok. 10 min w osolonym wrzątku. Podawać polane tłuszczem ze skwarkami lub masłem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej
































