Pyzy z serem białym i cebulką - sprawdzony przepis | Przepisy.pl pixel

Pyzy z serem cebulkowym

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

heart
17 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

30 dekagramów

30 dekagramów

1 sztuka

1 łyżeczka

50 dekagramów

1 sztuka

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki surowe zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i odcisnąć. Ziemniaki ugotowane przekręcić przez maszynkę lub zmiksować. Oba rodzaje ziemniaków, mąkę i jajko a także sól włożyć do miski i wyrobić na gładką masę.

Krok 2

Ser wymieszać z rozkłóconym jajkiem i przyprawami.

Krok 3

Kawałki ciasta najpierw lekko rozpłaszczać w dłoni, nadziewać serem i formować pyzy. Gotować ok. 10 min w osolonym wrzątku. Podawać polane tłuszczem ze skwarkami lub masłem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyzy z serem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyzy z serem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyzy z serem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyzy z serem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyzy z serem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyzy z serem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyzy z serem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyzy z serem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej