Pyzy z serem białym i cebulką - sprawdzony przepis | Przepisy.pl pixel

Pyzy z serem cebulkowym

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

heart
17 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

30 dekagramów

30 dekagramów

1 sztuka

1 łyżeczka

50 dekagramów

1 sztuka

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki surowe zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i odcisnąć. Ziemniaki ugotowane przekręcić przez maszynkę lub zmiksować. Oba rodzaje ziemniaków, mąkę i jajko a także sól włożyć do miski i wyrobić na gładką masę.

Krok 2

Ser wymieszać z rozkłóconym jajkiem i przyprawami.

Krok 3

Kawałki ciasta najpierw lekko rozpłaszczać w dłoni, nadziewać serem i formować pyzy. Gotować ok. 10 min w osolonym wrzątku. Podawać polane tłuszczem ze skwarkami lub masłem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyzy z serem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyzy z serem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyzy z serem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyzy z serem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyzy z serem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyzy z serem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyzy z serem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyzy z serem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Meksykański kociołek
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej