Pyzy z serem białym i cebulką - sprawdzony przepis | Przepisy.pl

Pyzy z serem cebulkowym

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

16 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

30 dekagramów

30 dekagramów

1 sztuka

1 łyżeczka

50 dekagramów

1 sztuka

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki surowe zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i odcisnąć. Ziemniaki ugotowane przekręcić przez maszynkę lub zmiksować. Oba rodzaje ziemniaków, mąkę i jajko a także sól włożyć do miski i wyrobić na gładką masę.

Krok 2

Ser wymieszać z rozkłóconym jajkiem i przyprawami.

Krok 3

Kawałki ciasta najpierw lekko rozpłaszczać w dłoni, nadziewać serem i formować pyzy. Gotować ok. 10 min w osolonym wrzątku. Podawać polane tłuszczem ze skwarkami lub masłem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyzy z serem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyzy z serem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyzy z serem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyzy z serem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyzy z serem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyzy z serem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyzy z serem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Cieciorka po indyjsku
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej