Ołatki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ołatki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

4

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szczypta

2 łyżki

1 szklanka

2 sztuki

1 łyżka

1 szklanka

1 kilogram

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z jajek, mleka, mąki i soli zrób ciasto.

Krok 2

Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dodaj do ciasta i wymieszaj.

Krok 3

Formuj łyżką okrągłe placuszki, a następnie smaż na rozgrzanym oleju na brązowy kolor.

Krok 4

Odsącz z tłuszczu i oprósz cukrem pudrem i cynamonem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ołatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ołatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ołatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ołatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ołatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ołatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ołatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ołatki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej