
Składniki
1 szklanka
1 szczypta
2 łyżki
1 szklanka
2 sztuki
1 łyżka
1 szklanka
1 kilogram
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z jajek, mleka, mąki i soli zrób ciasto.
Krok 2
Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dodaj do ciasta i wymieszaj.
Krok 3
Formuj łyżką okrągłe placuszki, a następnie smaż na rozgrzanym oleju na brązowy kolor.
Krok 4
Odsącz z tłuszczu i oprósz cukrem pudrem i cynamonem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej