Ołatki

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szczypta

2 łyżki

1 szklanka

2 sztuki

1 łyżka

1 szklanka

1 kilogram

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z jajek, mleka, mąki i soli zrób ciasto.

Krok 2

Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dodaj do ciasta i wymieszaj.

Krok 3

Formuj łyżką okrągłe placuszki, a następnie smaż na rozgrzanym oleju na brązowy kolor.

Krok 4

Odsącz z tłuszczu i oprósz cukrem pudrem i cynamonem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ołatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ołatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ołatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ołatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ołatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ołatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ołatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej