Ołatki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ołatki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

6

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szczypta

2 łyżki

1 szklanka

2 sztuki

1 łyżka

1 szklanka

1 kilogram

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z jajek, mleka, mąki i soli zrób ciasto.

Krok 2

Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dodaj do ciasta i wymieszaj.

Krok 3

Formuj łyżką okrągłe placuszki, a następnie smaż na rozgrzanym oleju na brązowy kolor.

Krok 4

Odsącz z tłuszczu i oprósz cukrem pudrem i cynamonem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ołatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ołatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ołatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ołatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ołatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ołatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ołatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ołatki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej