
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
300 gramów
2 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
2 łyżki
200 mililitrów
400 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto przygotuj mieszając mąkę, jaja, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, cynamon z mlekiem, dodaj ziarna sezamowe.

Krok 2
Owoce pokrój w grube kawałki, ponabijaj je na długie wykałaczki.

Krok 3
Owoce zanurz w gęstym cieście i smaż na złoty kolor w głębokim tłuszczu,.


Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej