Puszyste placki z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puszyste placki z owocami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

360 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

82 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

191 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

300 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

200 mililitrów

400 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto przygotuj mieszając mąkę, jaja, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, cynamon z mlekiem, dodaj ziarna sezamowe.

Puszyste placki z owocami  - Krok 1

Krok 2

Owoce pokrój w grube kawałki, ponabijaj je na długie wykałaczki.

Puszyste placki z owocami  - Krok 2

Krok 3

Owoce zanurz w gęstym cieście i smaż na złoty kolor w głębokim tłuszczu,.

Puszyste placki z owocami  - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

1

Opinie o przepisie

  • Maciej Gąsiorowski

    Maciej Gąsiorowski , 01.01.2020

    Puszyste i smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puszyste placki z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puszyste placki z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puszyste placki z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puszyste placki z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puszyste placki z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puszyste placki z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puszyste placki z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puszyste placki z owocami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Placek lotaryński
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej