Puszyste placki z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puszyste placki z owocami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

heart
367 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

90 osób wydrukowało

Pobierz pdf

207 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

300 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

200 mililitrów

400 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto przygotuj mieszając mąkę, jaja, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, cynamon z mlekiem, dodaj ziarna sezamowe.

Puszyste placki z owocami  - Krok 1

Krok 2

Owoce pokrój w grube kawałki, ponabijaj je na długie wykałaczki.

Puszyste placki z owocami  - Krok 2

Krok 3

Owoce zanurz w gęstym cieście i smaż na złoty kolor w głębokim tłuszczu,.

Puszyste placki z owocami  - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

1

Opinie o przepisie

  • Maciej Gąsiorowski

    Maciej Gąsiorowski , 01.01.2020

    Puszyste i smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puszyste placki z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puszyste placki z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puszyste placki z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puszyste placki z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puszyste placki z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puszyste placki z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puszyste placki z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puszyste placki z owocami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Puszyste placki z owocami Puszyste placki z owocami

Ciasto przygotuj mieszając mąkę, jaja, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, cynamon z mlekiem, dodaj ziarna sezamowe.