Puszyste placki z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puszyste placki z owocami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

heart
367 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

89 osób wydrukowało

Pobierz pdf

204 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

300 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

200 mililitrów

400 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto przygotuj mieszając mąkę, jaja, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, cynamon z mlekiem, dodaj ziarna sezamowe.

Puszyste placki z owocami  - Krok 1

Krok 2

Owoce pokrój w grube kawałki, ponabijaj je na długie wykałaczki.

Puszyste placki z owocami  - Krok 2

Krok 3

Owoce zanurz w gęstym cieście i smaż na złoty kolor w głębokim tłuszczu,.

Puszyste placki z owocami  - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

1

Opinie o przepisie

  • Maciej Gąsiorowski

    Maciej Gąsiorowski , 01.01.2020

    Puszyste i smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puszyste placki z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puszyste placki z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puszyste placki z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puszyste placki z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puszyste placki z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puszyste placki z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puszyste placki z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puszyste placki z owocami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Puszyste placki z owocami Puszyste placki z owocami

Ciasto przygotuj mieszając mąkę, jaja, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, cynamon z mlekiem, dodaj ziarna sezamowe.