
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
300 gramów
2 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
2 łyżki
200 mililitrów
400 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto przygotuj mieszając mąkę, jaja, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, cynamon z mlekiem, dodaj ziarna sezamowe.

Krok 2
Owoce pokrój w grube kawałki, ponabijaj je na długie wykałaczki.

Krok 3
Owoce zanurz w gęstym cieście i smaż na złoty kolor w głębokim tłuszczu,.


Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej