
Składniki
5 sztuk
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
4 szczypty
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w talarki.
Krok 2
Talarki ziemniaków gotujemy 10 min na parze (używając parowaru, metalowej lub bambusowej wkładki na garnek lub torebki do gotowania na parze w mikrofali).
Krok 3
przekładamy ziemniaki podgotowane na parze na blaszkę, sprykujemy oliwą. Ziemniaki oprószamy wszystkimi przyprawami i mieszamy. Pieczemy ok 15 min w 180st z termoobiegiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej