Ziołowe ziemniaki pieczone

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

17 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

4 szczypty

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w talarki.

Krok 2

Talarki ziemniaków gotujemy 10 min na parze (używając parowaru, metalowej lub bambusowej wkładki na garnek lub torebki do gotowania na parze w mikrofali).

Krok 3

przekładamy ziemniaki podgotowane na parze na blaszkę, sprykujemy oliwą. Ziemniaki oprószamy wszystkimi przyprawami i mieszamy. Pieczemy ok 15 min w 180st z termoobiegiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziołowe ziemniaki pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziołowe ziemniaki pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziołowe ziemniaki pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziołowe ziemniaki pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziołowe ziemniaki pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziołowe ziemniaki pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziołowe ziemniaki pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tortille po Toskańsku
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej