Pieczone udka z brunatnymi pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone udka z brunatnymi pieczarkami

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szczypty

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie przyprawy łączymy z maślanką i tak powstałą marynatą nacieramy mięso. Mięso odstawiamy w zimne miejsce na 10-12 godzin.

Krok 2

Zamarynowane mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego a dookoła układamy pieczarki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.

Krok 3

Pieczemy pod przykryciem 60 minut a następnie jeszcze 30 bez przykrycia aby mięso się zarumieniło a powstały podczas pieczenia płyn odparował.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone udka z brunatnymi pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone udka z brunatnymi pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone udka z brunatnymi pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone udka z brunatnymi pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone udka z brunatnymi pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone udka z brunatnymi pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone udka z brunatnymi pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone udka z brunatnymi pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej