Pieczone udka z brunatnymi pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone udka z brunatnymi pieczarkami

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szczypty

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie przyprawy łączymy z maślanką i tak powstałą marynatą nacieramy mięso. Mięso odstawiamy w zimne miejsce na 10-12 godzin.

Krok 2

Zamarynowane mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego a dookoła układamy pieczarki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.

Krok 3

Pieczemy pod przykryciem 60 minut a następnie jeszcze 30 bez przykrycia aby mięso się zarumieniło a powstały podczas pieczenia płyn odparował.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone udka z brunatnymi pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone udka z brunatnymi pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone udka z brunatnymi pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone udka z brunatnymi pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone udka z brunatnymi pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone udka z brunatnymi pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone udka z brunatnymi pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone udka z brunatnymi pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Serca w sosie curry
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej