Wątróbka drobiowa wg Buni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka drobiowa wg Buni

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

3

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

0.5 sztuki

0.25 szklanki

0.5 kilograma

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbkę umyć, oczyścić i osuszyć -lekko nakłuć każdą wątróbkę (ja robię to wykałaczką ). Posypać pieprzem i Delikatem. Na patelni rozgrzać olej. Na gorący układać wątróbki i smażyć na rumiano ostrożnie przewracając by pryskający tłuszcz nas nie poparzył (a to się zdarza ). Posypać rozkruszoną mini kostką prażona cebulka i szczyptą Delikatu. Włożyć kostkę bulionową. Wlać śmietanę. Zmniejszyć gaz i na minimalnym chwilę ogrzewać.

Wątróbka drobiowa wg Buni - Krok 1

Krok 2

Podawać posypaną natką pietruszki z pieczywem lub ziemniakami.

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka drobiowa wg Buni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka drobiowa wg Buni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka drobiowa wg Buni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka drobiowa wg Buni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka drobiowa wg Buni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka drobiowa wg Buni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka drobiowa wg Buni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbka drobiowa wg Buni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Udka z chrupiącą skórką
czas przygotowania
8 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej