
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
3 łyżki
0.5 sztuki
0.25 szklanki
0.5 kilograma
0.25 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wątróbkę umyć, oczyścić i osuszyć -lekko nakłuć każdą wątróbkę (ja robię to wykałaczką ). Posypać pieprzem i Delikatem. Na patelni rozgrzać olej. Na gorący układać wątróbki i smażyć na rumiano ostrożnie przewracając by pryskający tłuszcz nas nie poparzył (a to się zdarza ). Posypać rozkruszoną mini kostką prażona cebulka i szczyptą Delikatu. Włożyć kostkę bulionową. Wlać śmietanę. Zmniejszyć gaz i na minimalnym chwilę ogrzewać.

Krok 2
Podawać posypaną natką pietruszki z pieczywem lub ziemniakami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej