
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
3 łyżki
0.5 sztuki
0.25 szklanki
0.5 kilograma
0.25 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wątróbkę umyć, oczyścić i osuszyć -lekko nakłuć każdą wątróbkę (ja robię to wykałaczką ). Posypać pieprzem i Delikatem. Na patelni rozgrzać olej. Na gorący układać wątróbki i smażyć na rumiano ostrożnie przewracając by pryskający tłuszcz nas nie poparzył (a to się zdarza ). Posypać rozkruszoną mini kostką prażona cebulka i szczyptą Delikatu. Włożyć kostkę bulionową. Wlać śmietanę. Zmniejszyć gaz i na minimalnym chwilę ogrzewać.

Krok 2
Podawać posypaną natką pietruszki z pieczywem lub ziemniakami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































