Schab z sosem sojowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab z sosem sojowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 łyżki

2 łyżki

50 mililitrów

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marynata do mięs Knorr wymieszaj z rozgniecionym czosnkiem, miodem, cherry i sosem sojowym.

Krok 2

Do marynaty włóż mięso, na kilka godzin wstaw do lodówki. Wyjmij schab z marynaty, włóż do naczynia żaroodpornego i wstaw do piekarnika nagrzanego do 230-250 stopni.

Krok 3

Po 30 minutach temp obniż do 180 i piecz jeszcze 50 min. W czasie pieczenia schab smaruj zachowaną marynatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Włoska kanapka
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej