
Składniki
1 kilogram
2 łyżki
2 łyżki
50 mililitrów
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marynata do mięs Knorr wymieszaj z rozgniecionym czosnkiem, miodem, cherry i sosem sojowym.
Krok 2
Do marynaty włóż mięso, na kilka godzin wstaw do lodówki. Wyjmij schab z marynaty, włóż do naczynia żaroodpornego i wstaw do piekarnika nagrzanego do 230-250 stopni.
Krok 3
Po 30 minutach temp obniż do 180 i piecz jeszcze 50 min. W czasie pieczenia schab smaruj zachowaną marynatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej