Schab z sosem sojowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab z sosem sojowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 łyżki

2 łyżki

50 mililitrów

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marynata do mięs Knorr wymieszaj z rozgniecionym czosnkiem, miodem, cherry i sosem sojowym.

Krok 2

Do marynaty włóż mięso, na kilka godzin wstaw do lodówki. Wyjmij schab z marynaty, włóż do naczynia żaroodpornego i wstaw do piekarnika nagrzanego do 230-250 stopni.

Krok 3

Po 30 minutach temp obniż do 180 i piecz jeszcze 50 min. W czasie pieczenia schab smaruj zachowaną marynatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej