Schab z sosem sojowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab z sosem sojowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 łyżki

2 łyżki

50 mililitrów

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marynata do mięs Knorr wymieszaj z rozgniecionym czosnkiem, miodem, cherry i sosem sojowym.

Krok 2

Do marynaty włóż mięso, na kilka godzin wstaw do lodówki. Wyjmij schab z marynaty, włóż do naczynia żaroodpornego i wstaw do piekarnika nagrzanego do 230-250 stopni.

Krok 3

Po 30 minutach temp obniż do 180 i piecz jeszcze 50 min. W czasie pieczenia schab smaruj zachowaną marynatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab z sosem sojowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej