
Składniki
1 kilogram
2 łyżki
2 łyżki
50 mililitrów
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marynata do mięs Knorr wymieszaj z rozgniecionym czosnkiem, miodem, cherry i sosem sojowym.
Krok 2
Do marynaty włóż mięso, na kilka godzin wstaw do lodówki. Wyjmij schab z marynaty, włóż do naczynia żaroodpornego i wstaw do piekarnika nagrzanego do 230-250 stopni.
Krok 3
Po 30 minutach temp obniż do 180 i piecz jeszcze 50 min. W czasie pieczenia schab smaruj zachowaną marynatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej