Schab smażony w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab smażony w cieście

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
347 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

122 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

221 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

30 gramów

1 łyżka

1 łyżka

2 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyprawę Knorr zmieszaj z olejem i wódką.

Schab smażony w cieście - Krok 1

Krok 2

Mięso pokrój w małe paseczki i włóż do marynaty na 30 minut.

Schab smażony w cieście - Krok 2

Krok 3

Jajka zmiksuj z mąką, dodaj paprykę, imbir i sól. Paski mięsa zanurzaj w cieście i smaż w głębokim oleju. Podawaj na ciepło.

Schab smażony w cieście - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab smażony w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab smażony w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab smażony w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab smażony w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab smażony w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab smażony w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab smażony w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab smażony w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Schab smażony w cieścieSchab smażony w cieście

Przyprawę Knorr zmieszaj z olejem i wódką.