Schab smażony w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab smażony w cieście

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
347 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

125 osób wydrukowało

Pobierz pdf

226 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

30 gramów

1 łyżka

1 łyżka

2 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyprawę Knorr zmieszaj z olejem i wódką.

Schab smażony w cieście - Krok 1

Krok 2

Mięso pokrój w małe paseczki i włóż do marynaty na 30 minut.

Schab smażony w cieście - Krok 2

Krok 3

Jajka zmiksuj z mąką, dodaj paprykę, imbir i sól. Paski mięsa zanurzaj w cieście i smaż w głębokim oleju. Podawaj na ciepło.

Schab smażony w cieście - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab smażony w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab smażony w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab smażony w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab smażony w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab smażony w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab smażony w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab smażony w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab smażony w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Schab smażony w cieścieSchab smażony w cieście

Przyprawę Knorr zmieszaj z olejem i wódką.