
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
4 sztuki
0.5 łyżeczki
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś przekrój wzdłuż, rozbij i podziel na mniejsze kawałki. Dopraw Delikatem i pieprzem.
Krok 2
Cebulę i pieczarki obierz. Cebulę posiekaj, pieczarki pokrój w półplasterki. Podsmaż cebulę i pieczarki na maśle. Marchew obierz i zetrzyj na grubych oczkach.
Krok 3
Rozbite mięso układaj w naczyniu żaroodpornym. Na każdym kawałku kładź marchewkę, pieczarki i łyżeczkę majonezu. Skrop Delikatem.
Krok 4
Piecz w 200 stopniach przez 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej