Schab tęcza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab tęcza

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

4 sztuki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś przekrój wzdłuż, rozbij i podziel na mniejsze kawałki. Dopraw Delikatem i pieprzem.

Krok 2

Cebulę i pieczarki obierz. Cebulę posiekaj, pieczarki pokrój w półplasterki. Podsmaż cebulę i pieczarki na maśle. Marchew obierz i zetrzyj na grubych oczkach.

Krok 3

Rozbite mięso układaj w naczyniu żaroodpornym. Na każdym kawałku kładź marchewkę, pieczarki i łyżeczkę majonezu. Skrop Delikatem.

Krok 4

Piecz w 200 stopniach przez 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab tęcza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab tęcza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab tęcza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab tęcza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab tęcza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab tęcza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab tęcza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab tęcza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Schab w ziemniakach
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej