Schab tęcza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab tęcza

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

4 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś przekrój wzdłuż, rozbij i podziel na mniejsze kawałki. Dopraw Delikatem i pieprzem.

Krok 2

Cebulę i pieczarki obierz. Cebulę posiekaj, pieczarki pokrój w półplasterki. Podsmaż cebulę i pieczarki na maśle. Marchew obierz i zetrzyj na grubych oczkach.

Krok 3

Rozbite mięso układaj w naczyniu żaroodpornym. Na każdym kawałku kładź marchewkę, pieczarki i łyżeczkę majonezu. Skrop Delikatem.

Krok 4

Piecz w 200 stopniach przez 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab tęcza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab tęcza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab tęcza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab tęcza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab tęcza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab tęcza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab tęcza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab tęcza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej