Sznycle z pistacjami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sznycle z pistacjami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

115 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 opakowanie

100 gramów

7 łyżek

2 sztuki

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój na 8 cienkich sznycli i rozbij lekko tłuczkiem przez folię spożywczą.

Krok 2

Pistacje zmiksuj w blenderze, a następnie wymieszaj z panierką z opakowania Knorr.

Krok 3

Jajka rozkłóć w miseczce, zanurz w nich kotlety, a następnie obtocz w orzechowej panierce.

Krok 4

Panierowane sznycle smaż na rozgrzanym oleju, po kilka minut z każdej strony, na złoty kolor.

Krok 5

Zawartość mniejszej saszetki wymieszaj z majonezem. Usmażone sznycle podawaj z sosem oraz warzywami i frytkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sznycle z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sznycle z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sznycle z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sznycle z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sznycle z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sznycle z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sznycle z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sznycle z pistacjamiSznycle z pistacjami

Jeśli lubisz mięsa w chrupiącej panierce, koniecznie wypróbuj przepis na pyszne sznycle z pistacjami. Do ich przygotowania potrzebujesz zaledwie kilku składników, m.in. schabu wieprzowego, majonezu, jajek, oleju oraz pistacji. Przyrządzanie dania zacznij od pokrojenia mięsa. Następnie każdy kawałek rozbij lekko tłuczkiem i obtocz w pistacjowej posypce z sosem tysiąca wysp. By otrzymać taką marynatę wystarczy, że pistacje zmiksujesz w blenderze, po czym dodasz do nich panierkę. Gotowe sznycle smaż na rozgrzanym oleju, najlepiej po kilka minut z każdej strony. Danie podawaj udekorowane drobno posiekaną natką pietruszki lub szczypiorkiem. Pamiętaj, że doskonałymi dodatkami do sznycli będą domowe frytki, kluski śląskie lub ryż, a także ugotowane na parze warzywa, np. brokuły, marchewka lub kalafior. Pobierz listę niezbędnych składników i przygotuj pyszne sznycle z pistacjami według naszego przepisu. Sprawdzą się na wiele okazji – zarówno jako codzienny obiad, jak i wykwintne danie na przyjęciu.