Sznycle z pistacjami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sznycle z pistacjami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

114 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 opakowanie

100 gramów

7 łyżek

2 sztuki

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój na 8 cienkich sznycli i rozbij lekko tłuczkiem przez folię spożywczą.

Krok 2

Pistacje zmiksuj w blenderze, a następnie wymieszaj z panierką z opakowania Knorr.

Krok 3

Jajka rozkłóć w miseczce, zanurz w nich kotlety, a następnie obtocz w orzechowej panierce.

Krok 4

Panierowane sznycle smaż na rozgrzanym oleju, po kilka minut z każdej strony, na złoty kolor.

Krok 5

Zawartość mniejszej saszetki wymieszaj z majonezem. Usmażone sznycle podawaj z sosem oraz warzywami i frytkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sznycle z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sznycle z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sznycle z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sznycle z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sznycle z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sznycle z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sznycle z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sznycle z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Baba ziemniaczana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sznycle z pistacjamiSznycle z pistacjami

Jeśli lubisz mięsa w chrupiącej panierce, koniecznie wypróbuj przepis na pyszne sznycle z pistacjami. Do ich przygotowania potrzebujesz zaledwie kilku składników, m.in. schabu wieprzowego, majonezu, jajek, oleju oraz pistacji. Przyrządzanie dania zacznij od pokrojenia mięsa. Następnie każdy kawałek rozbij lekko tłuczkiem i obtocz w pistacjowej posypce z sosem tysiąca wysp. By otrzymać taką marynatę wystarczy, że pistacje zmiksujesz w blenderze, po czym dodasz do nich panierkę. Gotowe sznycle smaż na rozgrzanym oleju, najlepiej po kilka minut z każdej strony. Danie podawaj udekorowane drobno posiekaną natką pietruszki lub szczypiorkiem. Pamiętaj, że doskonałymi dodatkami do sznycli będą domowe frytki, kluski śląskie lub ryż, a także ugotowane na parze warzywa, np. brokuły, marchewka lub kalafior. Pobierz listę niezbędnych składników i przygotuj pyszne sznycle z pistacjami według naszego przepisu. Sprawdzą się na wiele okazji – zarówno jako codzienny obiad, jak i wykwintne danie na przyjęciu.