Sznycle z pistacjami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sznycle z pistacjami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

115 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 opakowanie

100 gramów

7 łyżek

2 sztuki

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój na 8 cienkich sznycli i rozbij lekko tłuczkiem przez folię spożywczą.

Krok 2

Pistacje zmiksuj w blenderze, a następnie wymieszaj z panierką z opakowania Knorr.

Krok 3

Jajka rozkłóć w miseczce, zanurz w nich kotlety, a następnie obtocz w orzechowej panierce.

Krok 4

Panierowane sznycle smaż na rozgrzanym oleju, po kilka minut z każdej strony, na złoty kolor.

Krok 5

Zawartość mniejszej saszetki wymieszaj z majonezem. Usmażone sznycle podawaj z sosem oraz warzywami i frytkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sznycle z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sznycle z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sznycle z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sznycle z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sznycle z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sznycle z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sznycle z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sznycle z pistacjami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sznycle z pistacjamiSznycle z pistacjami

Jeśli lubisz mięsa w chrupiącej panierce, koniecznie wypróbuj przepis na pyszne sznycle z pistacjami. Do ich przygotowania potrzebujesz zaledwie kilku składników, m.in. schabu wieprzowego, majonezu, jajek, oleju oraz pistacji. Przyrządzanie dania zacznij od pokrojenia mięsa. Następnie każdy kawałek rozbij lekko tłuczkiem i obtocz w pistacjowej posypce z sosem tysiąca wysp. By otrzymać taką marynatę wystarczy, że pistacje zmiksujesz w blenderze, po czym dodasz do nich panierkę. Gotowe sznycle smaż na rozgrzanym oleju, najlepiej po kilka minut z każdej strony. Danie podawaj udekorowane drobno posiekaną natką pietruszki lub szczypiorkiem. Pamiętaj, że doskonałymi dodatkami do sznycli będą domowe frytki, kluski śląskie lub ryż, a także ugotowane na parze warzywa, np. brokuły, marchewka lub kalafior. Pobierz listę niezbędnych składników i przygotuj pyszne sznycle z pistacjami według naszego przepisu. Sprawdzą się na wiele okazji – zarówno jako codzienny obiad, jak i wykwintne danie na przyjęciu.