Pudding bananowy z miodem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pudding bananowy z miodem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.25 szklanki

1 szklanka

1 sztuka

2 łyżki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 mililitra

1 opakowanie

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banana obierz i pokrój w plasterki.

Krok 2

Dodaj owoce odsączone z syropu, wodę, miód, olejek waniliowy, cynamon i gałkę muszkatołową.

Krok 3

Całość zagotuj, i następnie podgrzewaj na małym ogniu około 10 minut.

Krok 4

Dodaj ryż oraz mleko, delikatnie wymieszaj. Zagotuj raz jeszcze i pozostaw na małym ogniu przez 10 minut. Podawaj gorące.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pudding bananowy z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pudding bananowy z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pudding bananowy z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pudding bananowy z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pudding bananowy z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pudding bananowy z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pudding bananowy z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pudding bananowy z miodem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej