Pudding bananowy z miodem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pudding bananowy z miodem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.25 szklanki

1 szklanka

1 sztuka

2 łyżki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 mililitra

1 opakowanie

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banana obierz i pokrój w plasterki.

Krok 2

Dodaj owoce odsączone z syropu, wodę, miód, olejek waniliowy, cynamon i gałkę muszkatołową.

Krok 3

Całość zagotuj, i następnie podgrzewaj na małym ogniu około 10 minut.

Krok 4

Dodaj ryż oraz mleko, delikatnie wymieszaj. Zagotuj raz jeszcze i pozostaw na małym ogniu przez 10 minut. Podawaj gorące.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pudding bananowy z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pudding bananowy z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pudding bananowy z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pudding bananowy z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pudding bananowy z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pudding bananowy z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pudding bananowy z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pudding bananowy z miodem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej