Pudding bananowy z miodem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pudding bananowy z miodem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.25 szklanki

1 szklanka

1 sztuka

2 łyżki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 mililitra

1 opakowanie

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banana obierz i pokrój w plasterki.

Krok 2

Dodaj owoce odsączone z syropu, wodę, miód, olejek waniliowy, cynamon i gałkę muszkatołową.

Krok 3

Całość zagotuj, i następnie podgrzewaj na małym ogniu około 10 minut.

Krok 4

Dodaj ryż oraz mleko, delikatnie wymieszaj. Zagotuj raz jeszcze i pozostaw na małym ogniu przez 10 minut. Podawaj gorące.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pudding bananowy z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pudding bananowy z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pudding bananowy z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pudding bananowy z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pudding bananowy z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pudding bananowy z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pudding bananowy z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pudding bananowy z miodem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Chińskie sajgonki
czas przygotowania
55 min.
stopień trudności

średnie

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej