
Składniki
0.25 szklanki
1 szklanka
1 sztuka
2 łyżki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 mililitra
1 opakowanie
1.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Banana obierz i pokrój w plasterki.
Krok 2
Dodaj owoce odsączone z syropu, wodę, miód, olejek waniliowy, cynamon i gałkę muszkatołową.
Krok 3
Całość zagotuj, i następnie podgrzewaj na małym ogniu około 10 minut.
Krok 4
Dodaj ryż oraz mleko, delikatnie wymieszaj. Zagotuj raz jeszcze i pozostaw na małym ogniu przez 10 minut. Podawaj gorące.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej