
Składniki
0.25 szklanki
1 szklanka
1 sztuka
2 łyżki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 mililitra
1 opakowanie
1.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Banana obierz i pokrój w plasterki.
Krok 2
Dodaj owoce odsączone z syropu, wodę, miód, olejek waniliowy, cynamon i gałkę muszkatołową.
Krok 3
Całość zagotuj, i następnie podgrzewaj na małym ogniu około 10 minut.
Krok 4
Dodaj ryż oraz mleko, delikatnie wymieszaj. Zagotuj raz jeszcze i pozostaw na małym ogniu przez 10 minut. Podawaj gorące.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej