
Składniki
0.25 szklanki
1 szklanka
1 sztuka
2 łyżki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 mililitra
1 opakowanie
1.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Banana obierz i pokrój w plasterki.
Krok 2
Dodaj owoce odsączone z syropu, wodę, miód, olejek waniliowy, cynamon i gałkę muszkatołową.
Krok 3
Całość zagotuj, i następnie podgrzewaj na małym ogniu około 10 minut.
Krok 4
Dodaj ryż oraz mleko, delikatnie wymieszaj. Zagotuj raz jeszcze i pozostaw na małym ogniu przez 10 minut. Podawaj gorące.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej