Pudding bananowy z miodem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pudding bananowy z miodem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.25 szklanki

1 szklanka

1 sztuka

2 łyżki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 mililitra

1 opakowanie

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banana obierz i pokrój w plasterki.

Krok 2

Dodaj owoce odsączone z syropu, wodę, miód, olejek waniliowy, cynamon i gałkę muszkatołową.

Krok 3

Całość zagotuj, i następnie podgrzewaj na małym ogniu około 10 minut.

Krok 4

Dodaj ryż oraz mleko, delikatnie wymieszaj. Zagotuj raz jeszcze i pozostaw na małym ogniu przez 10 minut. Podawaj gorące.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pudding bananowy z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pudding bananowy z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pudding bananowy z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pudding bananowy z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pudding bananowy z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pudding bananowy z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pudding bananowy z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pudding bananowy z miodem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej