
Składniki
600 gramów
1 opakowanie
200 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwiczki oczyść z błon, pokrój w 0, 5 centymetrowe plastry – lekko rozbij młotkiem.

Krok 2
Marchewki obierz, przekrój po długości na pół, pokrój w półplastry.

Krok 3
Obraną cebulę pokrój w piórka. Natkę kolendry posiekaj.

Krok 4
Na patelni obsmaż z obu stron mięso, przełóż je na bok, obsmaż cebulę i marchewkę, dodaj mięso.

Krok 5
Całość zalej rozmieszanym w mleku kokosowym Fixem Knorr. Doprowadź do wrzenia, gotuj wszystko razem przez 3 minuty.

Krok 6
Gotowe danie dopraw sokiem z limonki i posiekaną kolendrą lub szczypiorkiem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej