Polędwiczki wieprzowe w sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki wieprzowe w sosie

Autor: Szef kuchni Knorr Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

24

280 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

340 osób wydrukowało

Pobierz pdf

442 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczki oczyść z błon, pokrój w 0, 5 centymetrowe plastry – lekko rozbij młotkiem.

Polędwiczki wieprzowe w sosie - Krok 1

Krok 2

Marchewki obierz, przekrój po długości na pół, pokrój w półplastry.

Polędwiczki wieprzowe w sosie - Krok 2

Krok 3

Obraną cebulę pokrój w piórka. Natkę kolendry posiekaj.

Polędwiczki wieprzowe w sosie - Krok 3

Krok 4

Na patelni obsmaż z obu stron mięso, przełóż je na bok, obsmaż cebulę i marchewkę, dodaj mięso.

Polędwiczki wieprzowe w sosie - Krok 4

Krok 5

Całość zalej rozmieszanym w mleku kokosowym Fixem Knorr. Doprowadź do wrzenia, gotuj wszystko razem przez 3 minuty.

Polędwiczki wieprzowe w sosie - Krok 5

Krok 6

Gotowe danie dopraw sokiem z limonki i posiekaną kolendrą lub szczypiorkiem.

Polędwiczki wieprzowe w sosie - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki wieprzowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej