Polędwiczki wieprzowe w sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki wieprzowe w sosie

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

26

299 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

360 osób wydrukowało

Pobierz pdf

476 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczki oczyść z błon, pokrój w 0, 5 centymetrowe plastry – lekko rozbij młotkiem.

Polędwiczki wieprzowe w sosie - Krok 1

Krok 2

Marchewki obierz, przekrój po długości na pół, pokrój w półplastry.

Polędwiczki wieprzowe w sosie - Krok 2

Krok 3

Obraną cebulę pokrój w piórka. Natkę kolendry posiekaj.

Polędwiczki wieprzowe w sosie - Krok 3

Krok 4

Na patelni obsmaż z obu stron mięso, przełóż je na bok, obsmaż cebulę i marchewkę, dodaj mięso.

Polędwiczki wieprzowe w sosie - Krok 4

Krok 5

Całość zalej rozmieszanym w mleku kokosowym Fixem Knorr. Doprowadź do wrzenia, gotuj wszystko razem przez 3 minuty.

Polędwiczki wieprzowe w sosie - Krok 5

Krok 6

Gotowe danie dopraw sokiem z limonki i posiekaną kolendrą lub szczypiorkiem.

Polędwiczki wieprzowe w sosie - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki wieprzowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Klopsy w sosie koperkowym
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Polędwiczki wieprzowe w sosiePolędwiczki wieprzowe w sosie

Polędwiczki oczyść z błon, pokrój w 0, 5 centymetrowe plastry – lekko rozbij młotkiem.