Udka w ananasowej glazurze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka w ananasowej glazurze

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

244 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

178 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

marynata:

1 szklanka

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

pozostałe:

6 sztuk

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj miód, połowę soku z ananasa oraz Przyprawę do złotego kurczaka Knorr. Umyj i osusz udka. Włóż do marynaty i wstaw do lodówki na 15 minut.

Udka w ananasowej glazurze - Krok 1

Krok 2

Przygotuj glazurę z dżemu, reszty soku ananasowego oraz musztardy.

Udka w ananasowej glazurze - Krok 2

Krok 3

Wyjmij udka z marynaty i ułóż na rozgrzanym ruszcie. Grilluj około 30 minut, kilka razy odwracając i smarując glazurą.

Udka w ananasowej glazurze - Krok 3

Krok 4

Przygotuj Sos sałatkowy czosnkowy Knorr według przepisu na opakowaniu. Podawaj gotowe danie polane sosem.

Udka w ananasowej glazurze - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka w ananasowej glazurze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka w ananasowej glazurze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka w ananasowej glazurze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka w ananasowej glazurze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka w ananasowej glazurze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka w ananasowej glazurze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka w ananasowej glazurze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka w ananasowej glazurze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Udka w ananasowej glazurzeUdka w ananasowej glazurze

Kurczak z ananasem to nierozerwalny duet rodem z Hawajów. Zarówno sok, jak i dżem z tych owoców doskonale wpłyną na smak drobiu, tak popularnego obecnie w polskich domach. Zamiast więc piec po raz kolejny piec udka o smaku papryki, zrób je na słodko. Udka kurczaka w ananasowej glazurze to pomysłowe danie obiadowe. Potrawa ta zasmakuje w szczególności wszystkim miłośnikom orientalnych smaków, ale nie tylko. Przyprawione anansowym dżemem i musztardą mięso z udek kurczaka jest zarazem delikatne, soczyste i pełne smaku, natomiast jego skórka przypiecze się doskonale i będzie bardziej rumiana niż zwykle. Nim zaczniesz oblizywać palce, upiecz jeszcze na złoto ziemniaczki lub ugotuj porcję ryżu. Nie zapomnij o dipie, najlepiej czosnkowym.