
Składniki
1 opakowanie
marynata:
1 szklanka
1 opakowanie
3 łyżki
3 łyżki
pozostałe:
6 sztuk
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj miód, połowę soku z ananasa oraz Przyprawę do złotego kurczaka Knorr. Umyj i osusz udka. Włóż do marynaty i wstaw do lodówki na 15 minut.

Krok 2
Przygotuj glazurę z dżemu, reszty soku ananasowego oraz musztardy.

Krok 3
Wyjmij udka z marynaty i ułóż na rozgrzanym ruszcie. Grilluj około 30 minut, kilka razy odwracając i smarując glazurą.

Krok 4
Przygotuj Sos sałatkowy czosnkowy Knorr według przepisu na opakowaniu. Podawaj gotowe danie polane sosem.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Udka w ananasowej glazurze
Kurczak z ananasem to nierozerwalny duet rodem z Hawajów. Zarówno sok, jak i dżem z tych owoców doskonale wpłyną na smak drobiu, tak popularnego obecnie w polskich domach. Zamiast więc piec po raz kolejny piec udka o smaku papryki, zrób je na słodko. Udka kurczaka w ananasowej glazurze to pomysłowe danie obiadowe. Potrawa ta zasmakuje w szczególności wszystkim miłośnikom orientalnych smaków, ale nie tylko. Przyprawione anansowym dżemem i musztardą mięso z udek kurczaka jest zarazem delikatne, soczyste i pełne smaku, natomiast jego skórka przypiecze się doskonale i będzie bardziej rumiana niż zwykle. Nim zaczniesz oblizywać palce, upiecz jeszcze na złoto ziemniaczki lub ugotuj porcję ryżu. Nie zapomnij o dipie, najlepiej czosnkowym.


































