Kurczak w kokosie po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w kokosie po indyjsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

312 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

296 osób wydrukowało

Pobierz pdf

424 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

150 mililitrów

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój kurczaka w kawałki i podsmaż na rozgrzanym oleju.

Kurczak w kokosie po indyjsku  - Krok 1

Krok 2

Cebulę oraz paprykę pokrój w podobnej wielkości kawałki i dodaj do smażonego mięsa.

Kurczak w kokosie po indyjsku  - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj jogurt z napojem kokosowym oraz wiórkami kokosowymi. Dodaj fix Knorr i wszystko wymieszaj.

Kurczak w kokosie po indyjsku  - Krok 3

Krok 4

Wlej sos do kurczaka i gotuj 8 minut. Podawaj z ugotowanym ryżem.

Kurczak w kokosie po indyjsku  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Do przygotowania tego kurczaka zamiast mleczka kokosowego możesz użyć śmietanki kremówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w kokosie po indyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w kokosie po indyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w kokosie po indyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w kokosie po indyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w kokosie po indyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w kokosie po indyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w kokosie po indyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej