Kurczak w kokosie po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w kokosie po indyjsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

heart
346 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

326 osób wydrukowało

Pobierz pdf

528 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

150 mililitrów

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój kurczaka w kawałki i podsmaż na rozgrzanym oleju.

Kurczak w kokosie po indyjsku  - Krok 1

Krok 2

Cebulę oraz paprykę pokrój w podobnej wielkości kawałki i dodaj do smażonego mięsa.

Kurczak w kokosie po indyjsku  - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj jogurt z napojem kokosowym oraz wiórkami kokosowymi. Dodaj fix Knorr i wszystko wymieszaj.

Kurczak w kokosie po indyjsku  - Krok 3

Krok 4

Wlej sos do kurczaka i gotuj 8 minut. Podawaj z ugotowanym ryżem.

Kurczak w kokosie po indyjsku  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Do przygotowania tego kurczaka zamiast mleczka kokosowego możesz użyć śmietanki kremówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w kokosie po indyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w kokosie po indyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w kokosie po indyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w kokosie po indyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w kokosie po indyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w kokosie po indyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w kokosie po indyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w kokosie po indyjsku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak w kokosie po indyjsku Kurczak w kokosie po indyjsku

Pokrój kurczaka w kawałki i podsmaż na rozgrzanym oleju.