Kurczak w kokosie po indyjsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

301 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

294 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

411 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

150 mililitrów

200 mililitrów

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój kurczaka w kawałki i podsmaż na rozgrzanym oleju.

Kurczak w kokosie po indyjsku  - Krok 1

Krok 2

Cebulę oraz paprykę pokrój w podobnej wielkości kawałki i dodaj do smażonego mięsa.

Kurczak w kokosie po indyjsku  - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj jogurt z mleczkiem kokosowym oraz wiórkami kokosowymi. Dodaj fix Knorr i wszystko wymieszaj.

Kurczak w kokosie po indyjsku  - Krok 3

Krok 4

Wlej sos do kurczaka i gotuj 8 minut. Podawaj z ugotowanym ryżem.

Kurczak w kokosie po indyjsku  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Do przygotowania tego kurczaka zamiast mleczka kokosowego możesz użyć śmietanki kremówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w kokosie po indyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w kokosie po indyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w kokosie po indyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w kokosie po indyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w kokosie po indyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w kokosie po indyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w kokosie po indyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej