Kurczak w kokosie po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w kokosie po indyjsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

heart
345 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

325 osób wydrukowało

Pobierz pdf

526 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

150 mililitrów

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój kurczaka w kawałki i podsmaż na rozgrzanym oleju.

Kurczak w kokosie po indyjsku  - Krok 1

Krok 2

Cebulę oraz paprykę pokrój w podobnej wielkości kawałki i dodaj do smażonego mięsa.

Kurczak w kokosie po indyjsku  - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj jogurt z napojem kokosowym oraz wiórkami kokosowymi. Dodaj fix Knorr i wszystko wymieszaj.

Kurczak w kokosie po indyjsku  - Krok 3

Krok 4

Wlej sos do kurczaka i gotuj 8 minut. Podawaj z ugotowanym ryżem.

Kurczak w kokosie po indyjsku  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Do przygotowania tego kurczaka zamiast mleczka kokosowego możesz użyć śmietanki kremówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w kokosie po indyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w kokosie po indyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w kokosie po indyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w kokosie po indyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w kokosie po indyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w kokosie po indyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w kokosie po indyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w kokosie po indyjsku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak w kokosie po indyjsku Kurczak w kokosie po indyjsku

Pokrój kurczaka w kawałki i podsmaż na rozgrzanym oleju.