Kurczak pieczony w sosie czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak pieczony w sosie czosnkowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

180 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zwiąż kurczaka. Następnie natrzyj go czosnkiem, posyp solą i polej sokiem z cytryny.

Krok 2

Umieść go w brytfannie i piecz 1,5 godziny w piekarniku w temperaturze 200 stopni.

Krok 3

Podawaj z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak pieczony w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak pieczony w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak pieczony w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak pieczony w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak pieczony w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak pieczony w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak pieczony w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak pieczony w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej