Kurczak pieczony w sosie czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak pieczony w sosie czosnkowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

180 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zwiąż kurczaka. Następnie natrzyj go czosnkiem, posyp solą i polej sokiem z cytryny.

Krok 2

Umieść go w brytfannie i piecz 1,5 godziny w piekarniku w temperaturze 200 stopni.

Krok 3

Podawaj z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak pieczony w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak pieczony w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak pieczony w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak pieczony w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak pieczony w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak pieczony w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak pieczony w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak pieczony w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej