
Składniki
1 łyżeczka
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
180 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zwiąż kurczaka. Następnie natrzyj go czosnkiem, posyp solą i polej sokiem z cytryny.
Krok 2
Umieść go w brytfannie i piecz 1,5 godziny w piekarniku w temperaturze 200 stopni.
Krok 3
Podawaj z sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej