Rosół z ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół z ziemniakami

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

30 dekagramów

12 sztuk

1 szczypta

1.5 litra

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować mięso - umyć , podzielić na kawałki. Włożyć w garnku . Dodać kostki bulionowe .Zalać zimna woda .Zagotować . Zmniejszyć gaz i gotować godzinę. W tym czasie obrać ziemniaki ugotowane w mundurkach i pokroić w plastry. Wyjąć z rosołu mięsa . Przecedzić . Doprawić do smaku Delikatem .

Krok 2

Podawać układając w miseczce czy na talerzu plastry ziemniaków. Zalewać je wrzącym rosołem . Posypać natką pietruszki i grubo zmielonym pieprzem .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej