Rosół z ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół z ziemniakami

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

12 sztuk

30 dekagramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować mięso - umyć , podzielić na kawałki. Włożyć w garnku . Dodać kostki bulionowe .Zalać zimna woda .Zagotować . Zmniejszyć gaz i gotować godzinę. W tym czasie obrać ziemniaki ugotowane w mundurkach i pokroić w plastry. Wyjąć z rosołu mięsa . Przecedzić . Doprawić do smaku Delikatem .

Krok 2

Podawać układając w miseczce czy na talerzu plastry ziemniaków. Zalewać je wrzącym rosołem . Posypać natką pietruszki i grubo zmielonym pieprzem .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej