Rosół z ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół z ziemniakami

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

12 sztuk

30 dekagramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować mięso - umyć , podzielić na kawałki. Włożyć w garnku . Dodać kostki bulionowe .Zalać zimna woda .Zagotować . Zmniejszyć gaz i gotować godzinę. W tym czasie obrać ziemniaki ugotowane w mundurkach i pokroić w plastry. Wyjąć z rosołu mięsa . Przecedzić . Doprawić do smaku Delikatem .

Krok 2

Podawać układając w miseczce czy na talerzu plastry ziemniaków. Zalewać je wrzącym rosołem . Posypać natką pietruszki i grubo zmielonym pieprzem .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ekspresowy rosół
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej