
Składniki
1.5 litra
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
12 sztuk
30 dekagramów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotować mięso - umyć , podzielić na kawałki. Włożyć w garnku . Dodać kostki bulionowe .Zalać zimna woda .Zagotować . Zmniejszyć gaz i gotować godzinę. W tym czasie obrać ziemniaki ugotowane w mundurkach i pokroić w plastry. Wyjąć z rosołu mięsa . Przecedzić . Doprawić do smaku Delikatem .
Krok 2
Podawać układając w miseczce czy na talerzu plastry ziemniaków. Zalewać je wrzącym rosołem . Posypać natką pietruszki i grubo zmielonym pieprzem .
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej