PRZEPISY.PL

Rosół drobiowy

  • 90
  • 2
  • Łatwe
  • 0
15
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • posiekana natka pietruszki1 łyżka
  • pieprz
    • Krok 1

      Mięso dokładnie umyj i zalej dwoma litrami wody. Zagotuj, a następnie zmniejsz płomień do jak najmniejszego. Gotuj jeszcze przez około 15 minut. W czasie gotowania usuwaj wszystko, co pływa na powierzchni wywaru.
    • Krok 2

      Umyj marchewki oraz pietruszki, następnie dodaj je do wywaru.
    • Krok 3

      Dodaj kostkę Rosołu szlachetnego drobiowo-warzywnego Knorr. Dopraw pieprzem i gotuj na wolnym ogniu do momentu, gdy warzywa oraz mięso staną się miękkie. Składniki te powinny zmięknąć po około godzinie.
    • Krok 4

      Osobno ugotuj cienki makaron. Gdy będzie gotowy, dodaj go do rosołu i dopraw Przyprawą w płynie Delikat Knorr.Na koniec udekoruj rosół posiekaną natką pietruszki.

    Więcej przepisów z tym produktem

    Rosół szlachetny drobiowo-warzywny KnorrZobacz wszystkie

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    744
    osoby dodały do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    252
    osoby dodały do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    1743
    osoby dodały do Mniamlisty
    90''
    8
    Łatwe
    1632
    osoby dodały do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe