Rosół drobiowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół drobiowy

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dokładnie umyj i zalej dwoma litrami wody. Zagotuj, a następnie zmniejsz płomień do jak najmniejszego. Gotuj jeszcze przez około 15 minut. W czasie gotowania usuwaj wszystko, co pływa na powierzchni wywaru.

Krok 2

Umyj marchewki oraz pietruszki, następnie dodaj je do wywaru.

Krok 3

Dodaj kostkę Rosołu szlachetnego drobiowo-warzywnego Knorr. Dopraw pieprzem i gotuj na wolnym ogniu do momentu, gdy warzywa oraz mięso staną się miękkie. Składniki te powinny zmięknąć po około godzinie.

Krok 4

Osobno ugotuj cienki makaron. Gdy będzie gotowy, dodaj go do rosołu i dopraw Przyprawą w płynie Delikat Knorr.Na koniec udekoruj rosół posiekaną natką pietruszki.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół drobiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół drobiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół drobiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół drobiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół drobiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół drobiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół drobiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół drobiowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Aperol Spritz – przepis
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej