Rosół drobiowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół drobiowy

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dokładnie umyj i zalej dwoma litrami wody. Zagotuj, a następnie zmniejsz płomień do jak najmniejszego. Gotuj jeszcze przez około 15 minut. W czasie gotowania usuwaj wszystko, co pływa na powierzchni wywaru.

Krok 2

Umyj marchewki oraz pietruszki, następnie dodaj je do wywaru.

Krok 3

Dodaj kostkę Rosołu szlachetnego drobiowo-warzywnego Knorr. Dopraw pieprzem i gotuj na wolnym ogniu do momentu, gdy warzywa oraz mięso staną się miękkie. Składniki te powinny zmięknąć po około godzinie.

Krok 4

Osobno ugotuj cienki makaron. Gdy będzie gotowy, dodaj go do rosołu i dopraw Przyprawą w płynie Delikat Knorr.Na koniec udekoruj rosół posiekaną natką pietruszki.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół drobiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół drobiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół drobiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół drobiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół drobiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół drobiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół drobiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół drobiowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Zupa kwaśno-pikantna
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej