
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso dokładnie umyj i zalej dwoma litrami wody. Zagotuj, a następnie zmniejsz płomień do jak najmniejszego. Gotuj jeszcze przez około 15 minut. W czasie gotowania usuwaj wszystko, co pływa na powierzchni wywaru.
Krok 2
Umyj marchewki oraz pietruszki, następnie dodaj je do wywaru.
Krok 3
Dodaj kostkę Rosołu szlachetnego drobiowo-warzywnego Knorr. Dopraw pieprzem i gotuj na wolnym ogniu do momentu, gdy warzywa oraz mięso staną się miękkie. Składniki te powinny zmięknąć po około godzinie.
Krok 4
Osobno ugotuj cienki makaron. Gdy będzie gotowy, dodaj go do rosołu i dopraw Przyprawą w płynie Delikat Knorr.Na koniec udekoruj rosół posiekaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej