Świąteczny zielony rosół przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świąteczny zielony rosół

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 szklanka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyć,obrać i pokroić w słupki.Gotować warzywa z bulionetką drobiową.Umyty pęczak,ugotować w osolonej wodzie.Do zupy dodać pesto oraz przyprawy w tym mini kosteczkę pietruszka.Podawać z kaszą oraz pokrojoną zieleniną.

supermama

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świąteczny zielony rosół - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świąteczny zielony rosół - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świąteczny zielony rosół - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świąteczny zielony rosół - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świąteczny zielony rosół - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świąteczny zielony rosół - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świąteczny zielony rosół - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świąteczny zielony rosół - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Rosół z kury
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej