PRZEPISY.PL

Do rosołu z kury proponujemy delikatne pulpeciki mięsne z zielonym groszkiem. Pyszne danie dla dorosłych i dzieci.

Rosół z kury - autor: Piotr Murawski

Rosół z kury

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
743
osoby dodały do Mniamlisty
743
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • pietruszka10 dkg
  • seler15 dkg
  • groszek zielony z puszki2 łyżki
  • jajko1 szt
  • pieprz
Rosół z kury – krok 1

Krok 1

Umyj i ugotuj mięso w osolonej wodzie.
Rosół z kury – krok 2

Krok 2

Obierz i pokrój w paski warzywa. Pod koniec gotowania dodaj pokrojone w paski warzywa oraz kostkę Bulionu cielęcego Knorr.
Rosół z kury – krok 3

Krok 3

Miękkie mięso wyjmij i oddziel od kości, zmiel i połącz z groszkiem i jajem.
Rosół z kury – krok 4

Krok 4

Dopraw do smaku i uformuj z masy małe kulki, włóż je do rosołu. Jeżeli masa mięsna jest rzadka, dodaj odrobinę bułki tartej. Gotuj 10 minut. Rosół z kury podawaj zaraz po przyrządzeniu.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulion cielęcy KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

125
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie
180
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie
1737
osób dodało do Mniamlisty
90''
8
Łatwe
703
osoby dodały do Mniamlisty
90''
4
Łatwe