PRZEPISY.PL

Rosół wołowy

Autor: tommy
  • 90
  • 2
  • Średnie
  • 0
8
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • pietruszka korzeń2 szt
  • posiekana natka pietruszki1 szt
  • pieprz do smaku
    • Krok 1

      Mięso dokładnie umyj i zalej 2 litrami wody. Gotuj przez około pół godziny. W czasie gotowania zdejmuj wszystko, co pływa na powierzchni wywaru.
    • Krok 2

      Dodaj pokrojoną włoszczyznę oraz kostkę Rosół wołowy Knorr i gotuj jeszcze przez pół godziny. Całość dopraw pieprzem.
    • Krok 3

      Wyciągnij mięso oraz kość i przecedź rosół przez sitko, by był klarowny.
    • Krok 4

      Wyciągnięte mięso pokrój na drobne kawałki i dodaj je do rosołu.
    • Krok 5

      Osobno, w osolonej wodzie, ugotuj cienki makaron. Gdy będzie gotowy, dodaj do ugotowanego rosołu i dopraw Przyprawą w płynie Delikat Knorr. Przez chwilę jeszcze podgrzewamy zupę. Na koniec dekorujemy ją posiekaną natką pietruszki.

    Więcej przepisów z tym produktem

    Rosół wołowy KnorrZobacz wszystkie

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    100
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    6
    Łatwe
    63
    osoby dodały do Mniamlisty
    90''
    6
    Łatwe
    743
    osoby dodały do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    1737
    osób dodało do Mniamlisty
    90''
    8
    Łatwe