Solanka z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Solanka z grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
77 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

123 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 litry

15 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

5 dekagramów

3 sztuki

8 dekagramów

2 dekagramy

1 szczypta

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i namocz grzyby, następnie ugotuj i pokrój w paski.

Solanka z grzybami - Krok 1

Krok 2

Sparz i obierz pomidory ze skórki, pokrój w cząstki. Szynkę pokrój w paski.

Solanka z grzybami - Krok 2

Krok 3

Ogórki obierz i pokrój w półplasterki, ugotuj w części wywaru z grzybów.

Solanka z grzybami - Krok 3

Krok 4

Marchew, seler i cebulę pokrój w paski i ugotuj na pozostałym wywarze.

Solanka z grzybami - Krok 4

Krok 5

Pod koniec gotowania włóż kapary, oliwki bez pestek, szynkę pokrojoną w paski, pomidory, ogórki i grzyby.

Solanka z grzybami - Krok 5

Krok 6

Dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat Knorr.

Solanka z grzybami - Krok 6

Krok 7

Solankę z grzybami przelej do jednoporcjowych naczyń żaroodpornych, posyp żółtym serem i zapiekaj w gorącym piekarniku 10 minut.

Solanka z grzybami - Krok 7
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Solanka z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Solanka z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Solanka z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Solanka z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Solanka z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Solanka z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Solanka z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Solanka z grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Solanka z grzybamiSolanka z grzybami

Umyj i namocz grzyby, następnie ugotuj i pokrój w paski.