
Składniki
2 litry
15 dekagramów
10 dekagramów
10 dekagramów
10 dekagramów
10 dekagramów
5 dekagramów
3 sztuki
8 dekagramów
2 dekagramy
1 szczypta
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj i namocz grzyby, następnie ugotuj i pokrój w paski.

Krok 2
Sparz i obierz pomidory ze skórki, pokrój w cząstki. Szynkę pokrój w paski.

Krok 3
Ogórki obierz i pokrój w półplasterki, ugotuj w części wywaru z grzybów.

Krok 4
Marchew, seler i cebulę pokrój w paski i ugotuj na pozostałym wywarze.

Krok 5
Pod koniec gotowania włóż kapary, oliwki bez pestek, szynkę pokrojoną w paski, pomidory, ogórki i grzyby.

Krok 6
Dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat Knorr.

Krok 7
Solankę z grzybami przelej do jednoporcjowych naczyń żaroodpornych, posyp żółtym serem i zapiekaj w gorącym piekarniku 10 minut.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej