
Składniki
2 litry
15 dekagramów
10 dekagramów
10 dekagramów
10 dekagramów
10 dekagramów
5 dekagramów
3 sztuki
8 dekagramów
2 dekagramy
1 szczypta
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj i namocz grzyby, następnie ugotuj i pokrój w paski.

Krok 2
Sparz i obierz pomidory ze skórki, pokrój w cząstki. Szynkę pokrój w paski.

Krok 3
Ogórki obierz i pokrój w półplasterki, ugotuj w części wywaru z grzybów.

Krok 4
Marchew, seler i cebulę pokrój w paski i ugotuj na pozostałym wywarze.

Krok 5
Pod koniec gotowania włóż kapary, oliwki bez pestek, szynkę pokrojoną w paski, pomidory, ogórki i grzyby.

Krok 6
Dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat Knorr.

Krok 7
Solankę z grzybami przelej do jednoporcjowych naczyń żaroodpornych, posyp żółtym serem i zapiekaj w gorącym piekarniku 10 minut.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej