
Składniki
2 litry
15 dekagramów
10 dekagramów
10 dekagramów
10 dekagramów
10 dekagramów
5 dekagramów
3 sztuki
8 dekagramów
2 dekagramy
1 szczypta
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj i namocz grzyby, następnie ugotuj i pokrój w paski.
Krok 2
Sparz i obierz pomidory ze skórki, pokrój w cząstki. Szynkę pokrój w paski.
Krok 3
Ogórki obierz i pokrój w półplasterki, ugotuj w części wywaru z grzybów.
Krok 4
Marchew, seler i cebulę pokrój w paski i ugotuj na pozostałym wywarze.
Krok 5
Pod koniec gotowania włóż kapary, oliwki bez pestek, szynkę pokrojoną w paski, pomidory, ogórki i grzyby.
Krok 6
Dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat Knorr.
Krok 7
Solankę z grzybami przelej do jednoporcjowych naczyń żaroodpornych, posyp żółtym serem i zapiekaj w gorącym piekarniku 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej