
Składniki
2 litry
15 dekagramów
10 dekagramów
10 dekagramów
10 dekagramów
10 dekagramów
5 dekagramów
3 sztuki
8 dekagramów
2 dekagramy
1 szczypta
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj i namocz grzyby, następnie ugotuj i pokrój w paski.

Krok 2
Sparz i obierz pomidory ze skórki, pokrój w cząstki. Szynkę pokrój w paski.

Krok 3
Ogórki obierz i pokrój w półplasterki, ugotuj w części wywaru z grzybów.

Krok 4
Marchew, seler i cebulę pokrój w paski i ugotuj na pozostałym wywarze.

Krok 5
Pod koniec gotowania włóż kapary, oliwki bez pestek, szynkę pokrojoną w paski, pomidory, ogórki i grzyby.

Krok 6
Dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat Knorr.

Krok 7
Solankę z grzybami przelej do jednoporcjowych naczyń żaroodpornych, posyp żółtym serem i zapiekaj w gorącym piekarniku 10 minut.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
































Solanka z grzybami

