Solanka z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Solanka z grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

73 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

111 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 litry

15 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

5 dekagramów

3 sztuki

8 dekagramów

2 dekagramy

1 szczypta

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i namocz grzyby, następnie ugotuj i pokrój w paski.

Solanka z grzybami - Krok 1

Krok 2

Sparz i obierz pomidory ze skórki, pokrój w cząstki. Szynkę pokrój w paski.

Solanka z grzybami - Krok 2

Krok 3

Ogórki obierz i pokrój w półplasterki, ugotuj w części wywaru z grzybów.

Solanka z grzybami - Krok 3

Krok 4

Marchew, seler i cebulę pokrój w paski i ugotuj na pozostałym wywarze.

Solanka z grzybami - Krok 4

Krok 5

Pod koniec gotowania włóż kapary, oliwki bez pestek, szynkę pokrojoną w paski, pomidory, ogórki i grzyby.

Solanka z grzybami - Krok 5

Krok 6

Dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat Knorr.

Solanka z grzybami - Krok 6

Krok 7

Solankę z grzybami przelej do jednoporcjowych naczyń żaroodpornych, posyp żółtym serem i zapiekaj w gorącym piekarniku 10 minut.

Solanka z grzybami - Krok 7
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Solanka z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Solanka z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Solanka z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Solanka z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Solanka z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Solanka z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Solanka z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Solanka z grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Młoda kapusta z koperkiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej