Meksykańskie placki fajitas z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie placki fajitas z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

heart
378 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

207 osób wydrukowało

Pobierz pdf

368 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

1 sztuka

10 łyżeczek

2 łyżki

1 szklanka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przekrój cebulę na pół, następnie pokrój w plasterki. Pokrój zieloną paprykę w paski, a papryczkę chilli posiekaj. Odsącz fasolę i zmiksuj lub mocno rozgnieć widelcem.

Krok 2

Pomidora i ogórka pokrój w plastry.

Krok 3

Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu cebulę. Następnie dodaj paprykę, papryczkę chilli, zmiksowaną fasolę, szklankę wody oraz Fix Kurczak po meksykańsku Knorr. Całość duś około 10 minut.

Krok 4

Rozgrzej placki kukurydziane w piekarniku. Nałóż na każdy z nich po 2 łyżki meksykańskiego farszu, kilka plasterków ogórka i pomidora, a całość posyp startym serem.

Krok 5

Trzy brzegi placków złóż do środka na kształt otwartej koperty, po czym przełóż danie na talerze. Przed podaniem udekoruj ciepłe placki łyżeczką śmietany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie placki fajitas z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie placki fajitas z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie placki fajitas z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie placki fajitas z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie placki fajitas z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie placki fajitas z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie placki fajitas z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie placki fajitas z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Meksykańskie placki fajitas z warzywamiMeksykańskie placki fajitas z warzywami

Przekrój cebulę na pół, następnie pokrój w plasterki. Pokrój zieloną paprykę w paski, a papryczkę chilli posiekaj. Odsącz fasolę i zmiksuj lub mocno rozgnieć widelcem.