Meksykańskie placki fajitas z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie placki fajitas z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

heart
380 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

208 osób wydrukowało

Pobierz pdf

372 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

1 sztuka

10 łyżeczek

2 łyżki

1 szklanka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przekrój cebulę na pół, następnie pokrój w plasterki. Pokrój zieloną paprykę w paski, a papryczkę chilli posiekaj. Odsącz fasolę i zmiksuj lub mocno rozgnieć widelcem.

Krok 2

Pomidora i ogórka pokrój w plastry.

Krok 3

Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu cebulę. Następnie dodaj paprykę, papryczkę chilli, zmiksowaną fasolę, szklankę wody oraz Fix Kurczak po meksykańsku Knorr. Całość duś około 10 minut.

Krok 4

Rozgrzej placki kukurydziane w piekarniku. Nałóż na każdy z nich po 2 łyżki meksykańskiego farszu, kilka plasterków ogórka i pomidora, a całość posyp startym serem.

Krok 5

Trzy brzegi placków złóż do środka na kształt otwartej koperty, po czym przełóż danie na talerze. Przed podaniem udekoruj ciepłe placki łyżeczką śmietany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie placki fajitas z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie placki fajitas z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie placki fajitas z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie placki fajitas z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie placki fajitas z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie placki fajitas z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie placki fajitas z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie placki fajitas z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Młoda kapusta z koperkiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Meksykańskie placki fajitas z warzywamiMeksykańskie placki fajitas z warzywami

Przekrój cebulę na pół, następnie pokrój w plasterki. Pokrój zieloną paprykę w paski, a papryczkę chilli posiekaj. Odsącz fasolę i zmiksuj lub mocno rozgnieć widelcem.