Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
4 łyżki
80 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Natrzyj gęś wewnątrz i na zewnątrz,. Pozostaw w chłodnym miejscu na kilka godzin.
Krok 2
Następnie gęś w żaroodpornym naczyniu włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. W czasie pieczenia polewaj wytopionym tłuszczem i kilkakrotnie skrop zimną wodą.
Krok 3
Gdy mięso zmięknie i wytopi się dużo tłuszczu, należy go odlać. 2 łyżki tłuszczu wymieszaj z koncentratem pomidorowym i polej nim gęś.
Krok 4
Marynata do kurczaka Knorr połącz z olejem, posiekana cebulą i czosnkiem. Dodaj majeranek i paprykę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej