Pieczona gęś w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczona gęś w sosie pomidorowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

4 łyżki

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Natrzyj gęś wewnątrz i na zewnątrz,. Pozostaw w chłodnym miejscu na kilka godzin.

Krok 2

Następnie gęś w żaroodpornym naczyniu włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. W czasie pieczenia polewaj wytopionym tłuszczem i kilkakrotnie skrop zimną wodą.

Krok 3

Gdy mięso zmięknie i wytopi się dużo tłuszczu, należy go odlać. 2 łyżki tłuszczu wymieszaj z koncentratem pomidorowym i polej nim gęś.

Krok 4

Marynata do kurczaka Knorr połącz z olejem, posiekana cebulą i czosnkiem. Dodaj majeranek i paprykę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona gęś w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona gęś w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona gęś w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona gęś w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona gęś w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona gęś w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona gęś w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczona gęś w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zapiekanka z brokułami
czas przygotowania
- min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej