Pieczona gęś w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczona gęś w sosie pomidorowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

15 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

4 łyżki

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Natrzyj gęś wewnątrz i na zewnątrz,. Pozostaw w chłodnym miejscu na kilka godzin.

Krok 2

Następnie gęś w żaroodpornym naczyniu włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. W czasie pieczenia polewaj wytopionym tłuszczem i kilkakrotnie skrop zimną wodą.

Krok 3

Gdy mięso zmięknie i wytopi się dużo tłuszczu, należy go odlać. 2 łyżki tłuszczu wymieszaj z koncentratem pomidorowym i polej nim gęś.

Krok 4

Marynata do kurczaka Knorr połącz z olejem, posiekana cebulą i czosnkiem. Dodaj majeranek i paprykę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona gęś w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona gęś w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona gęś w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona gęś w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona gęś w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona gęś w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona gęś w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczona gęś w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej