
Składniki
500 gramów
2 łyżki
50 gramów
4 sztuki
2 sztuki
0.5 pęczka
0.5 pęczka
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Orzeszki upraż na patelni bez tłuszczu. Mięso pokrój na paski, skrop olejem, posyp chili.
Krok 2
Liście sałaty i seler pokrój w drobne paski, ułoż na talerzu. Dołóż kawałki mięsa.
Krok 3
Oliwę połącz z czosnkiem i sosem sojowy. Dopraw pieprzem i cukrem.
Krok 4
Wołowinę oprósz Przyprawą do wieprzowiny Knorr i wstaw do lodówki na min. 30 minut.
Krok 5
Po tym czasie obsmaż mięso i upiecz w nagrzanym do 200 st. C piekarniku. Przestudź.
Krok 6
Polej składniki na talerzu. Posyp orzeszkami i posiekaną miętą oraz kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej