Pieczeniowe paluszki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeniowe paluszki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 łyżki

50 gramów

4 sztuki

2 sztuki

0.5 pęczka

0.5 pęczka

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Orzeszki upraż na patelni bez tłuszczu. Mięso pokrój na paski, skrop olejem, posyp chili.

Krok 2

Liście sałaty i seler pokrój w drobne paski, ułoż na talerzu. Dołóż kawałki mięsa.

Krok 3

Oliwę połącz z czosnkiem i sosem sojowy. Dopraw pieprzem i cukrem.

Krok 4

Wołowinę oprósz Przyprawą do wieprzowiny Knorr i wstaw do lodówki na min. 30 minut.

Krok 5

Po tym czasie obsmaż mięso i upiecz w nagrzanym do 200 st. C piekarniku. Przestudź.

Krok 6

Polej składniki na talerzu. Posyp orzeszkami i posiekaną miętą oraz kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeniowe paluszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeniowe paluszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeniowe paluszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeniowe paluszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeniowe paluszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeniowe paluszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeniowe paluszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeniowe paluszki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ekspresowy rosół
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej