
Składniki
500 gramów
2 łyżki
50 gramów
4 sztuki
2 sztuki
0.5 pęczka
0.5 pęczka
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Orzeszki upraż na patelni bez tłuszczu. Mięso pokrój na paski, skrop olejem, posyp chili.
Krok 2
Liście sałaty i seler pokrój w drobne paski, ułoż na talerzu. Dołóż kawałki mięsa.
Krok 3
Oliwę połącz z czosnkiem i sosem sojowy. Dopraw pieprzem i cukrem.
Krok 4
Wołowinę oprósz Przyprawą do wieprzowiny Knorr i wstaw do lodówki na min. 30 minut.
Krok 5
Po tym czasie obsmaż mięso i upiecz w nagrzanym do 200 st. C piekarniku. Przestudź.
Krok 6
Polej składniki na talerzu. Posyp orzeszkami i posiekaną miętą oraz kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej