Pieczeniowe paluszki

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

50 gramów

4 sztuki

2 sztuki

0.5 pęczka

0.5 pęczka

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Orzeszki upraż na patelni bez tłuszczu. Mięso pokrój na paski, skrop olejem, posyp chili.

Krok 2

Liście sałaty i seler pokrój w drobne paski, ułoż na talerzu. Dołóż kawałki mięsa.

Krok 3

Oliwę połącz z czosnkiem i sosem sojowy. Dopraw pieprzem i cukrem.

Krok 4

Wołowinę oprósz Przyprawą do wieprzowiny Knorr i wstaw do lodówki na min. 30 minut.

Krok 5

Po tym czasie obsmaż mięso i upiecz w nagrzanym do 200 st. C piekarniku. Przestudź.

Krok 6

Polej składniki na talerzu. Posyp orzeszkami i posiekaną miętą oraz kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeniowe paluszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeniowe paluszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeniowe paluszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeniowe paluszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeniowe paluszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeniowe paluszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeniowe paluszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Przyprawa do wieprzowiny Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa do wieprzowiny Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej