
Składniki
500 gramów
2 łyżki
50 gramów
4 sztuki
2 sztuki
0.5 pęczka
0.5 pęczka
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Orzeszki upraż na patelni bez tłuszczu. Mięso pokrój na paski, skrop olejem, posyp chili.
Krok 2
Liście sałaty i seler pokrój w drobne paski, ułoż na talerzu. Dołóż kawałki mięsa.
Krok 3
Oliwę połącz z czosnkiem i sosem sojowy. Dopraw pieprzem i cukrem.
Krok 4
Wołowinę oprósz Przyprawą do wieprzowiny Knorr i wstaw do lodówki na min. 30 minut.
Krok 5
Po tym czasie obsmaż mięso i upiecz w nagrzanym do 200 st. C piekarniku. Przestudź.
Krok 6
Polej składniki na talerzu. Posyp orzeszkami i posiekaną miętą oraz kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































