Babka ziemniaczana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babka ziemniaczana

Autor: cichoola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

300 gramów

1 sztuka

100 gramów

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obrać, osuszyć , zetrzeć na tarce o drobnych oczkach lub zmiksować w robocie. Boczek pokroić w kostkę , zrumienić , dodać cebulę pokrojoną w kostkę , smażyć na złoto.

Krok 2

Ser pokroić w kostkę, dodać do odsączonych startych ziemniaków, dodać boczek z cebulą i przyprawy.

Krok 3

Wbić całe jajo, wymieszać wszysto z mąką. Wyłożyć masę do formy wysmarowanej tłuszczem. Piec ok godziny w temperaturze 180 stopni. Podawać z kefirem lub maślanką :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Zupa koperkowa
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej