Francuskie hot dogi z ciemnym sosem piwnym
łatwe
132 osoby zapisały

Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
300 mililitrów
1 łyżeczka
1 łyżka
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Parówki zawiń pojedynczo w kawałki ciasta. Następnie wierzch posmaruj rozkłóconym jajkiem i ułóż na blasze wyłożonej pergaminem.
Krok 2
Sos do pieczeni Knorr wymieszaj z piwem, dodaj cukier oraz listki tymianku i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj 3-5 minut. Po tym czasie sos przecedź przez sitko.
Krok 3
Piekarnik rozgrzej do temp. 200 °C i zapiecz w nim parówki przez 20 minut. Gotowe złociste hot dogi podawaj z ziemniaczanym puree i zielonym groszkiem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni ciemny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































