Francuskie hot dogi z ciemnym sosem piwnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Francuskie hot dogi z ciemnym sosem piwnym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
177 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

126 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

300 mililitrów

1 łyżeczka

1 łyżka

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Parówki zawiń pojedynczo w kawałki ciasta. Następnie wierzch posmaruj rozkłóconym jajkiem i ułóż na blasze wyłożonej pergaminem.

Krok 2

Sos do pieczeni Knorr wymieszaj z piwem, dodaj cukier oraz listki tymianku i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj 3-5 minut. Po tym czasie sos przecedź przez sitko.

Krok 3

Piekarnik rozgrzej do temp. 200 °C i zapiecz w nim parówki przez 20 minut. Gotowe złociste hot dogi podawaj z ziemniaczanym puree i zielonym groszkiem.

1

Opinie o przepisie

  • Tomasz Piwowarski

    Tomasz Piwowarski , 17.08.2016

    300 ml piwa to stanowczo za dużo, moim zdaniem połowa tej porcji spokojnie wystarczy.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Francuskie hot dogi z ciemnym sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Francuskie hot dogi z ciemnym sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Francuskie hot dogi z ciemnym sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Francuskie hot dogi z ciemnym sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Francuskie hot dogi z ciemnym sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Francuskie hot dogi z ciemnym sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Francuskie hot dogi z ciemnym sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Francuskie hot dogi z ciemnym sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej