Francuskie hot dogi z ciemnym sosem piwnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Francuskie hot dogi z ciemnym sosem piwnym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
177 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

132 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

300 mililitrów

1 łyżeczka

1 łyżka

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Parówki zawiń pojedynczo w kawałki ciasta. Następnie wierzch posmaruj rozkłóconym jajkiem i ułóż na blasze wyłożonej pergaminem.

Krok 2

Sos do pieczeni Knorr wymieszaj z piwem, dodaj cukier oraz listki tymianku i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj 3-5 minut. Po tym czasie sos przecedź przez sitko.

Krok 3

Piekarnik rozgrzej do temp. 200 °C i zapiecz w nim parówki przez 20 minut. Gotowe złociste hot dogi podawaj z ziemniaczanym puree i zielonym groszkiem.

1

Opinie o przepisie

  • Tomasz Piwowarski

    Tomasz Piwowarski , 17.08.2016

    300 ml piwa to stanowczo za dużo, moim zdaniem połowa tej porcji spokojnie wystarczy.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Francuskie hot dogi z ciemnym sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Francuskie hot dogi z ciemnym sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Francuskie hot dogi z ciemnym sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Francuskie hot dogi z ciemnym sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Francuskie hot dogi z ciemnym sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Francuskie hot dogi z ciemnym sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Francuskie hot dogi z ciemnym sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Francuskie hot dogi z ciemnym sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Raita z kabaczkiem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej