Francuskie hot dogi z ciemnym sosem piwnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Francuskie hot dogi z ciemnym sosem piwnym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
177 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

130 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

300 mililitrów

1 łyżeczka

1 łyżka

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Parówki zawiń pojedynczo w kawałki ciasta. Następnie wierzch posmaruj rozkłóconym jajkiem i ułóż na blasze wyłożonej pergaminem.

Krok 2

Sos do pieczeni Knorr wymieszaj z piwem, dodaj cukier oraz listki tymianku i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj 3-5 minut. Po tym czasie sos przecedź przez sitko.

Krok 3

Piekarnik rozgrzej do temp. 200 °C i zapiecz w nim parówki przez 20 minut. Gotowe złociste hot dogi podawaj z ziemniaczanym puree i zielonym groszkiem.

1

Opinie o przepisie

  • Tomasz Piwowarski

    Tomasz Piwowarski , 17.08.2016

    300 ml piwa to stanowczo za dużo, moim zdaniem połowa tej porcji spokojnie wystarczy.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Francuskie hot dogi z ciemnym sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Francuskie hot dogi z ciemnym sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Francuskie hot dogi z ciemnym sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Francuskie hot dogi z ciemnym sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Francuskie hot dogi z ciemnym sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Francuskie hot dogi z ciemnym sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Francuskie hot dogi z ciemnym sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Francuskie hot dogi z ciemnym sosem piwnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej