Parówki w cieście francuskim z salami i papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl

Parówki w cieście francuskim z salami i papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

398 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

158 osób wydrukowało

Pobierz pdf

344 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

1 sztuka

2 opakowania

1 sztuka

1 opakowanie

300 mililitrów

20 plastrów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Parówki obierz z folii, ciasto francuskie delikatnie rozwałkuj i podziel nożem na 12 prostokątnych kawałków.

Parówki w cieście francuskim z salami i papryką  - Krok 1

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka, paprykę i salami pokrój w cienkie paseczki.

Parówki w cieście francuskim z salami i papryką  - Krok 2

Krok 3

Ciasto francuskie ułóż na blasze do pieczenia, na cieście połóż farsz i parówki, po czym zawiń je nacinając wierzch na krzyż.

Parówki w cieście francuskim z salami i papryką  - Krok 3

Krok 4

Jajka roztrzep i posmaruj nimi wierzch ciasta. Gotowe parówki wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 °C i piecz przez 15 minut.

Parówki w cieście francuskim z salami i papryką  - Krok 4

Krok 5

Do rondelka wlej 300 ml zimnej wody, dodaj Fix Makaron Kremowe 4 sery z Mozzarellą Knorr, dokładnie wymieszaj i zagotuj cały czas mieszając, aż powstanie sos. Upieczone parówki podawaj z sosem serowym w miseczce oraz z ulubioną surówką.

Parówki w cieście francuskim z salami i papryką  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parówki w cieście francuskim z salami i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parówki w cieście francuskim z salami i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parówki w cieście francuskim z salami i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parówki w cieście francuskim z salami i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parówki w cieście francuskim z salami i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parówki w cieście francuskim z salami i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parówki w cieście francuskim z salami i papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Saltimbocca
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Parówki w cieście francuskim z salami i papryką Parówki w cieście francuskim z salami i papryką

Parówki w cieście francuskim z salami i papryką to proste danie, które przygotujesz w trzy kwadranse. Jest bardzo dekoracyjne i może być doskonałą, ciepłą, chrupiącą przekąską nawet podczas wystawnego przyjęcia. Salami to sucha kiełbasa pochodząca z Włoch. Jej nazwa wywodzi się od słowa salare czyli solić. Produkowana jest najczęściej z długo dojrzewającej wieprzowiny – można to poznać po charakterystycznym białym nalocie na skórce. Ponieważ mięso jest długo moczone w solance nabiera charakterystycznego smaku i struktury. Jeżeli lubisz pikantne dania możesz użyć smakowego salami np. z dodatkiem chili. Dzięki delikatnej nucie kardamonu potrawy z salami mają nieco orientalny, wykwintny smak. Pamiętaj, aby ciasto francuskie przed przygotowaniem włożyć na kilkanaście minut do lodówki (lub 5-6 minut do zamrażalnika), dzięki temu nie będzie lepkie i z łatwością uformujesz z niego dowolny kształt. Na wierzch każdej parówkowej przekąski możesz pożyć plasterek sera żółtego lub zetrzeć odrobinę parmezanu co dodatkowo wspaniale podkreśli serowy smak sosu Knorr.