Parówki w cieście francuskim z serem i szynką | Przepisy.pl pixel

Parówki w cieście francuskim z sosem serowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

65

heart
1083 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

827 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1406 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

2 opakowania

1 opakowanie

12 plastrów

300 mililitrów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Parówki obierz z folii, ciasto francuskie delikatnie rozwałkuj i podziel nożem wzdłuż na 12 kawałków.

Parówki w cieście francuskim z sosem serowym - Krok 1

Krok 2

Parówki zawiń w szynkę, a następnie zawiń w ciasto francuskie, ponacinaj je na krzyż nożem na wierzchu i ułóż na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem.

Parówki w cieście francuskim z sosem serowym - Krok 2

Krok 3

Jajka roztrzep i posmaruj nimi wierzch ciasta. Gotowe parówki wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 °C i piecz przez 15 minut.

Parówki w cieście francuskim z sosem serowym - Krok 3

Krok 4

Do rondelka wlej 300 ml zimnej wody, dodaj Fix Świderki z kurczakiem w sosie serowym Knorr, dokładnie wymieszaj i zagotuj, cały czas mieszając, aż powstanie sos. Upieczone parówki podawaj z sosem serowym w miseczce oraz ulubioną surówką.

Parówki w cieście francuskim z sosem serowym - Krok 4
2

Opinie o przepisie

  • Ewa Skubik

    Ewa Skubik , 15.10.2018

    Super przepis :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jarek Olejniczak

    Jarek Olejniczak , 25.11.2016

    pyszna prosta i szybka przekąska w razie niespodziewanej wizyty znajomych

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parówki w cieście francuskim z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parówki w cieście francuskim z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parówki w cieście francuskim z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parówki w cieście francuskim z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parówki w cieście francuskim z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parówki w cieście francuskim z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parówki w cieście francuskim z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Parówki w cieście francuskim z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Burrito z indyka
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Parówki w cieście francuskim z sosem serowymParówki w cieście francuskim z sosem serowym

Jeśli szukasz inspiracji na urozmaicenie smaku parówek, to przepis na te zapieczone w cieście francuskim z sosem serowym z pewnością przypadnie Ci do gustu. Delikatne, chrupiące ciasto otulające mięso będzie doskonale współgrało z jego smakiem. Pamiętaj o tym, aby naciąć parówki zawinięte w ciasto przed pieczeniem – dzięki temu nie wybrzuszą się pod wpływem temperatury. Dodatkowo roztrzepane jajko wniknie do środka, tworząc chrupką powłokę. Parówka zawinięta wcześniej w szynkę zyska dodatkowy smak i aromat. Zamiast szynki drobiowej możesz użyć również parmeńskiej, która świetnie skomponuje się z sosem serowym. Parówki w cieście francuskim to świetny sposób na szybką gorącą przekąskę – ich przygotowanie zajmuje naprawdę niewiele czasu. Jako dodatek dobrze sprawdzi się prosta sałatka przygotowana na bazie sałaty lodowej i sezonowych warzyw. Parówki w cieście francuskim z sosem serowym to doskonała przekąska na spotkanie ze znajomymi lub dobra propozycja na kolację. Koniecznie wypróbuj nasz przepis – sprawdzi się na wiele okazji.