Parówki w cieście francuskim z sosem serowym
łatwe
1409 osób zapisało

Składniki
12 sztuk
2 opakowania
1 opakowanie
12 plastrów
300 mililitrów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Parówki obierz z folii, ciasto francuskie delikatnie rozwałkuj i podziel nożem wzdłuż na 12 kawałków.

Krok 2
Parówki zawiń w szynkę, a następnie zawiń w ciasto francuskie, ponacinaj je na krzyż nożem na wierzchu i ułóż na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem.

Krok 3
Jajka roztrzep i posmaruj nimi wierzch ciasta. Gotowe parówki wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 °C i piecz przez 15 minut.

Krok 4
Do rondelka wlej 300 ml zimnej wody, dodaj Fix Świderki z kurczakiem w sosie serowym Knorr, dokładnie wymieszaj i zagotuj, cały czas mieszając, aż powstanie sos. Upieczone parówki podawaj z sosem serowym w miseczce oraz ulubioną surówką.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Świderki z kurczakiem w sosie serowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Parówki w cieście francuskim z sosem serowym
Jeśli szukasz inspiracji na urozmaicenie smaku parówek, to przepis na te zapieczone w cieście francuskim z sosem serowym z pewnością przypadnie Ci do gustu. Delikatne, chrupiące ciasto otulające mięso będzie doskonale współgrało z jego smakiem. Pamiętaj o tym, aby naciąć parówki zawinięte w ciasto przed pieczeniem – dzięki temu nie wybrzuszą się pod wpływem temperatury. Dodatkowo roztrzepane jajko wniknie do środka, tworząc chrupką powłokę. Parówka zawinięta wcześniej w szynkę zyska dodatkowy smak i aromat. Zamiast szynki drobiowej możesz użyć również parmeńskiej, która świetnie skomponuje się z sosem serowym. Parówki w cieście francuskim to świetny sposób na szybką gorącą przekąskę – ich przygotowanie zajmuje naprawdę niewiele czasu. Jako dodatek dobrze sprawdzi się prosta sałatka przygotowana na bazie sałaty lodowej i sezonowych warzyw. Parówki w cieście francuskim z sosem serowym to doskonała przekąska na spotkanie ze znajomymi lub dobra propozycja na kolację. Koniecznie wypróbuj nasz przepis – sprawdzi się na wiele okazji.



































