Tartinki z camembertem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tartinki z camembertem

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

20 gramów

100 gramów

50 gramów

1 opakowanie

200 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb tostowy smarujemy masłem i każdą kromke kroimy na 4 części. Na każdej kładziemy listki rukoli, trójkącik camemberta, ćwiartkę truskawki lub winogrona oraz orzech włoski.

Angie

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tartinki z camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tartinki z camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tartinki z camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tartinki z camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tartinki z camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tartinki z camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tartinki z camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tartinki z camembertem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej