Lodowy deser dla dzieci "Baranek"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

50 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0

0

0

0

0

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z lodów śmietankowych Big Milk Trio Neapolitana zrób dużą kulę i umieść ją na środku talerza.

Krok 2

W lody wetknij truskawkę, tak aby powstała głowa baranka. Jego czuprynkę wykonaj z pociętych listków mięty.

Krok 3

Wybierz dwa orzechy włoskie i umieść je przy szypułce truskawki - to zakręcone rogi baranka.

Krok 4

Z czterech borówek zrób nóżki. Polewą czekoladową namaluj na truskawce oczy. Deser udekoruj kilkoma listkami mięty.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Lodowy deser dla dzieci "Baranek"Lodowy deser dla dzieci "Baranek"

Przygotowywanie deserów może być kreatywną zabawą – wystarczy jedynie zaopatrzyć się w podstawowe produkty i uruchomić wyobraźnię. Pomoże Ci w tym przepis na lodowy deser „baranek". Znajdziesz w nim nie tylko lody, ale również orzechy, polewę czekoladową i owoce. Na początek uformuj dużą kulę z lodów kokosowych, a potem umieść ją na środku kolorowego talerza. Wetknij w nią truskawkę – w ten sposób powstanie głowa zwierzątka. Jego włosy zrobisz z pociętych listków mięty, a zakręcone rogi z orzechów włoskich. Następnie z czterech borówek zrób nóżki i namaluj polewą czekoladową oczy „baranka”. Z polewy możesz również wykonać wzroki na talerzu. Na koniec obsyp gałkę lodów wiórkami kokosowymi lub podprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów. Trawę, na której leży „baranek”, będą imitowały listki świeżej mięty. Tak przygotowany deser podawaj na słodki podwieczorek lub w trakcie przyjęcia w gronie przyjaciół. Wykorzystaj naszą propozycję podania lub odkryj własny sposób na efektowną dekorację.