
Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z lodów śmietankowych Big Milk Trio Neapolitana zrób dużą kulę i umieść ją na środku talerza.
Krok 2
W lody wetknij truskawkę, tak aby powstała głowa baranka. Jego czuprynkę wykonaj z pociętych listków mięty.
Krok 3
Wybierz dwa orzechy włoskie i umieść je przy szypułce truskawki - to zakręcone rogi baranka.
Krok 4
Z czterech borówek zrób nóżki. Polewą czekoladową namaluj na truskawce oczy. Deser udekoruj kilkoma listkami mięty.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Lodowy deser dla dzieci "Baranek"
Przygotowywanie deserów może być kreatywną zabawą – wystarczy jedynie zaopatrzyć się w podstawowe produkty i uruchomić wyobraźnię. Pomoże Ci w tym przepis na lodowy deser „baranek". Znajdziesz w nim nie tylko lody, ale również orzechy, polewę czekoladową i owoce. Na początek uformuj dużą kulę z lodów kokosowych, a potem umieść ją na środku kolorowego talerza. Wetknij w nią truskawkę – w ten sposób powstanie głowa zwierzątka. Jego włosy zrobisz z pociętych listków mięty, a zakręcone rogi z orzechów włoskich. Następnie z czterech borówek zrób nóżki i namaluj polewą czekoladową oczy „baranka”. Z polewy możesz również wykonać wzroki na talerzu. Na koniec obsyp gałkę lodów wiórkami kokosowymi lub podprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów. Trawę, na której leży „baranek”, będą imitowały listki świeżej mięty. Tak przygotowany deser podawaj na słodki podwieczorek lub w trakcie przyjęcia w gronie przyjaciół. Wykorzystaj naszą propozycję podania lub odkryj własny sposób na efektowną dekorację.