Lodowy deser dla dzieci "Baranek" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lodowy deser dla dzieci "Baranek"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

54 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z lodów śmietankowych Big Milk Trio Neapolitana zrób dużą kulę i umieść ją na środku talerza.

Krok 2

W lody wetknij truskawkę, tak aby powstała głowa baranka. Jego czuprynkę wykonaj z pociętych listków mięty.

Krok 3

Wybierz dwa orzechy włoskie i umieść je przy szypułce truskawki - to zakręcone rogi baranka.

Krok 4

Z czterech borówek zrób nóżki. Polewą czekoladową namaluj na truskawce oczy. Deser udekoruj kilkoma listkami mięty.

przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lodowy deser dla dzieci "Baranek" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lodowy deser dla dzieci "Baranek" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lodowy deser dla dzieci "Baranek" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lodowy deser dla dzieci "Baranek" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lodowy deser dla dzieci "Baranek" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lodowy deser dla dzieci "Baranek" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lodowy deser dla dzieci "Baranek" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lodowy deser dla dzieci "Baranek" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Lodowy deser dla dzieci "Baranek"Lodowy deser dla dzieci "Baranek"

Przygotowywanie deserów może być kreatywną zabawą – wystarczy jedynie zaopatrzyć się w podstawowe produkty i uruchomić wyobraźnię. Pomoże Ci w tym przepis na lodowy deser „baranek". Znajdziesz w nim nie tylko lody, ale również orzechy, polewę czekoladową i owoce. Na początek uformuj dużą kulę z lodów kokosowych, a potem umieść ją na środku kolorowego talerza. Wetknij w nią truskawkę – w ten sposób powstanie głowa zwierzątka. Jego włosy zrobisz z pociętych listków mięty, a zakręcone rogi z orzechów włoskich. Następnie z czterech borówek zrób nóżki i namaluj polewą czekoladową oczy „baranka”. Z polewy możesz również wykonać wzroki na talerzu. Na koniec obsyp gałkę lodów wiórkami kokosowymi lub podprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów. Trawę, na której leży „baranek”, będą imitowały listki świeżej mięty. Tak przygotowany deser podawaj na słodki podwieczorek lub w trakcie przyjęcia w gronie przyjaciół. Wykorzystaj naszą propozycję podania lub odkryj własny sposób na efektowną dekorację.