Lody czekoladowe z belgijską czekoladą i malinami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody czekoladowe z belgijską czekoladą i malinami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
260 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

178 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

10 łyżek

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nożem kroimy pół tabliczki gorzkiej czekolady na grube kawałki.

Krok 2

Układamy w miseczce odpowiednią ilość lodów, dodajemy maliny i posypujemy kawałkami czekolady.

4

Opinie o przepisie

  • kasia pe

    kasia pe , 09.02.2018

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adaś Mietek Ef

    Adaś Mietek Ef , 30.08.2016

    Proszę o przepis lodów tzw, ''własnej roboty'' :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zosia Mika

    Zosia Mika , 30.08.2016

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Hinc

    Monika Hinc , 29.07.2016

    smacznie. dajcie jeszcze troche bitej smietany i zaserwojcie dla mnie. z checia zjem

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody czekoladowe z belgijską czekoladą i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody czekoladowe z belgijską czekoladą i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody czekoladowe z belgijską czekoladą i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody czekoladowe z belgijską czekoladą i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody czekoladowe z belgijską czekoladą i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody czekoladowe z belgijską czekoladą i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody czekoladowe z belgijską czekoladą i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody czekoladowe z belgijską czekoladą i malinami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Lody czekoladowe z belgijską czekoladą i malinamiLody czekoladowe z belgijską czekoladą i malinami

Przygotowanie smacznego deseru lodowego nie wymaga dużych nakładów pracy, co udowadnia poniższy przepis na lody czekoladowe z belgijską czekoladą i malinami. Na początek gałki lodów umieść w miseczkach. Opcjonalnie możesz wykorzystać jadalne pucharki zrobione z wafli. Proces formowania lodów ułatwisz sobie, maczając przez krótki czas łyżkę w szklance wypełnionej gorącą wodą. Następnie umieść obok nich wybrane owoce – sugerowane w przepisie maliny z powodzeniem zastąpisz innymi. Równie dobrze sprawdzą się bowiem słodkie truskawki, czerwone porzeczki, poziomki, wiśnie czy jeżyny. Tak przygotowany deser posyp posiekaną gorzką czekoladą. Możesz również przygotować efektownie prezentujące się wiórki – wystarczy, że tabliczkę czekolady zetrzesz na grubych oczkach tarki. Oprócz proponowanej w przepisie gorzkiej, warto również wykorzystać białą, mleczną lub ich miks. Gotowe lody czekoladowe z belgijską czekoladą i malinami podawaj na poobiedni deser lub słodki podwieczorek. Wypróbuj ten przepis. Życzymy smacznego.