Lody czekoladowe z belgijską czekoladą i malinami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody czekoladowe z belgijską czekoladą i malinami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
260 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

177 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

10 łyżek

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nożem kroimy pół tabliczki gorzkiej czekolady na grube kawałki.

Krok 2

Układamy w miseczce odpowiednią ilość lodów, dodajemy maliny i posypujemy kawałkami czekolady.

4

Opinie o przepisie

  • kasia pe

    kasia pe , 09.02.2018

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adaś Mietek Ef

    Adaś Mietek Ef , 30.08.2016

    Proszę o przepis lodów tzw, ''własnej roboty'' :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zosia Mika

    Zosia Mika , 30.08.2016

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Hinc

    Monika Hinc , 29.07.2016

    smacznie. dajcie jeszcze troche bitej smietany i zaserwojcie dla mnie. z checia zjem

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody czekoladowe z belgijską czekoladą i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody czekoladowe z belgijską czekoladą i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody czekoladowe z belgijską czekoladą i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody czekoladowe z belgijską czekoladą i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody czekoladowe z belgijską czekoladą i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody czekoladowe z belgijską czekoladą i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody czekoladowe z belgijską czekoladą i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody czekoladowe z belgijską czekoladą i malinami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Lody czekoladowe z belgijską czekoladą i malinamiLody czekoladowe z belgijską czekoladą i malinami

Przygotowanie smacznego deseru lodowego nie wymaga dużych nakładów pracy, co udowadnia poniższy przepis na lody czekoladowe z belgijską czekoladą i malinami. Na początek gałki lodów umieść w miseczkach. Opcjonalnie możesz wykorzystać jadalne pucharki zrobione z wafli. Proces formowania lodów ułatwisz sobie, maczając przez krótki czas łyżkę w szklance wypełnionej gorącą wodą. Następnie umieść obok nich wybrane owoce – sugerowane w przepisie maliny z powodzeniem zastąpisz innymi. Równie dobrze sprawdzą się bowiem słodkie truskawki, czerwone porzeczki, poziomki, wiśnie czy jeżyny. Tak przygotowany deser posyp posiekaną gorzką czekoladą. Możesz również przygotować efektownie prezentujące się wiórki – wystarczy, że tabliczkę czekolady zetrzesz na grubych oczkach tarki. Oprócz proponowanej w przepisie gorzkiej, warto również wykorzystać białą, mleczną lub ich miks. Gotowe lody czekoladowe z belgijską czekoladą i malinami podawaj na poobiedni deser lub słodki podwieczorek. Wypróbuj ten przepis. Życzymy smacznego.