Lody czekoladowe z belgijską czekoladą i malinami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody czekoladowe z belgijską czekoladą i malinami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
260 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

177 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

10 łyżek

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nożem kroimy pół tabliczki gorzkiej czekolady na grube kawałki.

Krok 2

Układamy w miseczce odpowiednią ilość lodów, dodajemy maliny i posypujemy kawałkami czekolady.

4

Opinie o przepisie

  • kasia pe

    kasia pe , 09.02.2018

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adaś Mietek Ef

    Adaś Mietek Ef , 30.08.2016

    Proszę o przepis lodów tzw, ''własnej roboty'' :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zosia Mika

    Zosia Mika , 30.08.2016

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Hinc

    Monika Hinc , 29.07.2016

    smacznie. dajcie jeszcze troche bitej smietany i zaserwojcie dla mnie. z checia zjem

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody czekoladowe z belgijską czekoladą i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody czekoladowe z belgijską czekoladą i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody czekoladowe z belgijską czekoladą i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody czekoladowe z belgijską czekoladą i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody czekoladowe z belgijską czekoladą i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody czekoladowe z belgijską czekoladą i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody czekoladowe z belgijską czekoladą i malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody czekoladowe z belgijską czekoladą i malinami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Deser z borówkami
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Lody czekoladowe z belgijską czekoladą i malinamiLody czekoladowe z belgijską czekoladą i malinami

Przygotowanie smacznego deseru lodowego nie wymaga dużych nakładów pracy, co udowadnia poniższy przepis na lody czekoladowe z belgijską czekoladą i malinami. Na początek gałki lodów umieść w miseczkach. Opcjonalnie możesz wykorzystać jadalne pucharki zrobione z wafli. Proces formowania lodów ułatwisz sobie, maczając przez krótki czas łyżkę w szklance wypełnionej gorącą wodą. Następnie umieść obok nich wybrane owoce – sugerowane w przepisie maliny z powodzeniem zastąpisz innymi. Równie dobrze sprawdzą się bowiem słodkie truskawki, czerwone porzeczki, poziomki, wiśnie czy jeżyny. Tak przygotowany deser posyp posiekaną gorzką czekoladą. Możesz również przygotować efektownie prezentujące się wiórki – wystarczy, że tabliczkę czekolady zetrzesz na grubych oczkach tarki. Oprócz proponowanej w przepisie gorzkiej, warto również wykorzystać białą, mleczną lub ich miks. Gotowe lody czekoladowe z belgijską czekoladą i malinami podawaj na poobiedni deser lub słodki podwieczorek. Wypróbuj ten przepis. Życzymy smacznego.