Lody dodane do ciast są jak kropka nad i smaku, który nabiera zupełnie innego wymiaru. Poznaj nasze propozycje.
Niedaleko pada jabłko od… lodów
Ciasta i ciasteczka z dodatkiem jabłek są stworzone dla lodów. Ciepłe, rozgrzewające i rozpadające się jabłka przyjemnie kontrastują z zimnymi, słodkimi lodami. Spróbuj naszych przepisów, żeby poczuć te smaki:

Ten przepis sprawi, że poczujesz się jak na wakacjach u babci.

Tradycyjna tarta z klasycznymi lodami waniliowymi. Uwaga, uzależnia.

Szarlotka z dodatkiem maku? Dlaczego nie!
Owocne połączenie z lodami
Zbliża się okres owocowego szaleństwa. Kiedy robi się ciepło, mamy ochotę na coś zimnego i słodkiego. Jak widać, nawet natura wie, że połączenie owocowych ciast i lodów to zgrany duet.

W tym przepisie lody porzeczkowe idealnie komponują się z kokosowym ciastem. Zrobisz nim wrażenie.

Słodycz lodów waniliowych przyjemnie kontrastuje z lekko kwaśną cytryną.

Gruszka, wiśnia i lody z delikatną nutą malin. Trio doskonałe.
Królestwo za kawę
Sprawdź, jak skomponować deser idealny do popołudniowej kawy i uzupełnij go lodami.

Dodaj lody czekoladowo-wiśniowe do migdałowego ciasta.

Kawowy sos obudzi, a ciasteczka migdałowe osłodzą każdy dzień.

Sernik z latte. Tym razem nie w wersji płynnej, a z lodami o kawowym smaku.





